LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 15 Mart 2015

Yasin asla çıkmamalıydı

Galatasaray'da Hamza hoca ve ekibinin derbide yakalandığı akıl tutulması Başakşehir maçında da nüksetti. Oyuncu değişikliklerinde yapılan h atalar Galatasaray'ın canını yakmaya devam ediyor. Belki, "Büyük bir takım 2-0 öne geçtiği maçı berabere bitirir mi?" diye sorabiliriz. Ancak maça bakarsak; Yasinli oyun ile Yasinsiz oyun arasında Galatasaray'da gece ile gündüz kadar fark olduğunu görürüz.
Yasin'li Galatasaray skoru 2-0'a getirmiş, az gol yiyen Başakşehir önünde topun, oyunun üstünlüğünü hiç kaybetmemiş ve özellikle Olcan-Sneijder-Yasin üçlüsüyle soldan pozisyon üretmekte zorlanmamıştı. Hamit mükemmel oynuyor, jeneriklik gole imza koyan Selçuk takımı maestro gibi yönetiyor, Yasin soldan etkili hücumlarda bulunuyordu.

ROLLER DEĞİŞTİ
Herşey iyi giderken ve Yasin çok iyi oynarken oyuncu değiştirmenin anlamı var mıydı? Üstelik sakatlık yok, "Beni çıkar" diyen yok. Ne zaman Yasin çıktı, Dzemaili girdi Galatasaray'ın ritmi, temposu ve oyun hakimiyeti resmen sarsıldı.
Eğer 65te bir değişiklik yapılacaksa bu isim Galatasaray'ı hızlı hücuma taşıyan Yasin değil, maç boyu tek top kazanamayan, çalım atamayan, rakibini geçemeyen ruhu donmuş, refleksleri azalmış Bruma olmalıydı. Üstelik ilk yarıda da Bruma kötüydü ama Sabri onun eksikliğini gideriyordu.
Dzemaili'nin girmesi ise Hamza hocanın Fenerbahçe maçında kendine yöneltilen eleştirilerden özür dilemesi gibiydi. Mourinho, Guardiola, Ancelotti yıldız oyuncularla konuşma yapıyor. F.Bahçe'de bu konuşmaları İsmail Kartal ile Emre yapıyor. Galatasaray'da teknik heyet ile Selçuk-Sneijder-Hamit arasında diyalog yok. Hamza hoca bu diyaloğa sıcak bakmaz ise maç sonlarında daha çok, "Hata bende, özür dilerim" yorumlarını yapar.