Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 11 Şubat 2016

Aşka saygı kalmamış

Selda hanım okurunuza diyorsunuz ki, "Dua et ki Allah seni karından kurtarmış!" Sebep, kadıncağız başkasına aşık olmuş! Üstelik kocasından ayrılınca evlenmişler. Ben aşka inanırım. Allah gerçek aşkı insanın karşısına bir kere çıkarır. Zamanında aşka inanan biri olduğunuzu biliyorum. Şimdi neden inkar ediyorsunuz acaba? Rumuz; Eski dost

S.U. CEVAP; Sözü edilen mektubu dikkatli okumamışsınız. Adamcağız bu olayı beş yıl sonra öğreniyor. Yani 'boşandığı eşinin henüz kendi nikahı altındayken, üstelik de yanında çalışan bir elemanla birlikte olduğunu...' Şimdi de diyor ki "Elimden kaza çıkacak!" Bu durumda ne dememi beklerdiniz?

SAKİNLEŞTİRMEK ESASTIR
Elbette okurumu sakinleştirmek görevim. Yoksa aşka inanırım. Beni tanıdığınızı söylüyorsunuz, o zaman rahmetli eşimle evlenmek için nasıl ölüp bittiğimi de bilirsiniz.

KÜÇÜK KADINLAR

Bazı aileler, kız çocuklarını yanlış yetiştiriyor. Mesela çocuk 10 yaşında, annesi ruj sürmesine izin veriyor. Hatta kendi boyuyor kızının yüzünü. Benim de kızım var ama en tahammül edemediğim şey "Hadi kızım kalk göbek at" diyen aileler. Göbek atmayı değil spor yapmayı öğretsinler. Rumuz; Emre

S.U. CEVAP; Haklısınız, çocuklar çocuk gibi giyinmeli ve davranmalı. Ama eğitimcilere göre, cinsel kimliğinin gelişmesi adına, örneğin kız çocuklarının makyaja, dansa meyilli olmaları hata değil. Tabii abartmamak şartıyla.