Tarihi 10 Temmuz 2017

Kahvaltı keyfi

İmzası olan her mekan fark yaratır. Bu yüzden Didem Özgen'in İstanbul'da işlettiği mekanlara "Yine ne yapmış?" diye gider ve müdavimi oluruz.
Özen, iki sezondur Bodrum Türkbükü'nde bulunuyor. Başarılı işletmecinin mekanı 'Galen Türkbükü' sabah saatlerinde başlayan beach keyfinin ardından akşamüstü bar kısmında hız kazanan 'Happy Hour' eğlencesiyle öne çıkmaya başladı.
Geçtiğimiz yaz açıldığı günden itibaren karakteristik müzikleri ve DJ performansları ile başarılı bir sezona imza atan 'Galen' bu yaz da aynı tempoyla gidiyor.
Denize sıfır, konforlu ve modern tasarımlı 10 odasının dışında mavi yengeç, deniz ürünleri tabağı, surf & turf ve tahinli patlıcan tatlısının da yer aldığı taze malzemelerle hazırlanan mönüsü tek kelime ile mükemmel… Galen'in kahvaltı servisi ise tamamen doğal… Bodrum mandalinası reçelini, süt reçelini ve pişiyi kahvaltıyı sevenlere tavsiye ederim. Ama öyle bir şey var ki bu kahvaltı verdiğim kiloyu almama neden olacak diye korkuyorum. Ne olur Galen'e gidin ve bitter çikolatalı hurma ezmesini mutlaka deneyin…

***

BODRUM BAŞLADI
Bodrum sezonu gerçek anlamda açılmaya başladı. O boşluk gitti, yerini yavaş yavaş doluluk alıyor. Sanırım bu haftadan sonra gerçek anlamda sezon açılmış olur.
Sezonun açılmasıyla beraber Bodrum'da hizmete giren yeni mekanları da keşfetmeye başladım. İstanbul'da geçtiğimiz kış gece hayatına damgasını vuran mekan 'Hazine', Bodrum Yalıkavak'ta açıldı.
Açılır açılmaz da ünü kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Yine yoğunluk var.
Yemekleri şahane… Yediğim en lezzetli ördek de Hazine'de… Deniz kenarına sıfır manzarasıyla şahane bir mekan yapmışlar… Hazine'de yaz boyunca Boygar, Özay Bakır ve Yol Project dönüşümlü olarak sahneye çıkıyor.
Ben Bodrum Yalıkavak Hazine'de iki defa Özay Bakır'ı dinledim. Repertuvarına bayıldım ve gerçekten gittiğim arkadaşlarımla çok eğlendim.
Bu arada "Her başarılı adamın arkasında bir kadın vardır" derler ya buna bir kez daha inandım. Uzun yıllar uzun saçlı görmeye alıştığımız Özay Bakır'ın saçlarını sevgilisi Seren Serengil kısacık kestirmeye ikna etmiş ve herkes popçunun yeni imajına bayılıyor.
Hazine'nin tam yanında küçücük bir mekan açıldı. Benim esas mekanım orası… Adı 'Bi Alt Kat'… Duvarlarında 'kamyon yazıları' dediğimiz türden şahane yazılar var. Mekana girer girmez gözünüze ilk o yazılar çarpıyor. Eğlenmeye yüzünüzde bir gülümseme ile başlıyorsunuz. Ajda Pekkan'dan Sezen Aksu'ya, Müslüm Gürses'ten Ahmet Kaya'ya, Tarkan'dan İbrahim Tatlıses'e kadar pek çok sanatçının şarkıları çalıyor. Ayrıca mekan saat 06.00'ya kadar açık. 'Bi Alt Kat', alışılmışın dışına çıkacak ve bu kış Bodrum'dan İstanbul'a gelecek… Ben size söyleyeyim bu kışın mekanı şimdiden belli… Mekanın böyle sevilmesinin bir başka nedeni de işletmecisi Mehmet Davran, nam-ı diğer Memo… Güler yüzü, enerjisi ve tabii ki kendiyle özdeşleşen yelpazesiyle bilinen Davran, mekanda herkesle tek tek ilgileniyor.
Memo, bu yaz herkese işinin kralı olduğunu da bir kez daha ispat etti.

MANDALİNA ÇİKOLATASI
Bodrum'da yaşayan Belgüzar ve Suat Aydar çifti, mandalina kabuğu ve püresi kullanarak çikolata ile ürettikleri Bodrum Mandalinası Çikolatası`na hem ulusal hem de uluslararası patent almışlardı… Suat Aydar, geçen yıl çikolatalarının tanıtımını yaptığı günün ertesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.
Son dönemlerde Bodrum'daki en çok satılan ürün kendi üretimleri olan yaklaşık 200 çeşit pasta ve çikolatanın ardından, tamamen mandalina kabuğu ve püresi ile saf çikolatadan yapılan Bodrum Mandalinası Çikolatası… Eşinin büyük uğraşlar ve heyecanla hayata geçirdiği Bodrum Mandalinası Çikolatası'nın başarısı ile mutlu olan Belgüzar Aydar şimdilerde online satışa da başladı. Dilerseniz www.bodrumcikolata. com.tr adresinden sipariş verebilirsiniz.