Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 15 Şubat 2016

İnanılası yalanlar

TABİİ ki yalanın her türlüsüne karşıyız fakat bazı yalanlar o kadar tatlı geliyor ki insan inanmadan edemiyor.
Her şey güzel olacak: Zor dönemlerin en kurtarıcı cümlesidir. Bazen üzgün bir arkadaşa söylenir, bazen de kendini motive etmek için kullanılır. Fakat ben söyleyeyim, yalanın en yalın halidir.
Artık düzenli çalışacağım, erken yatıp erken kalkacağım, çok düzenli olacağım: Evet en fazla 2 gün sürer, üçüncü gününde o uyuşukluk denen virüs sizi tekrar ele geçirir.
Zaman her şeyin ilacıdır: Kötü gün dostlarının en çok başvurduğu reçetedir.
Evet belki ilacıdır ama o zamanın ne zaman geleceği kimse tarafından bilinmez.
Senden sonra kimseyi sevemeyeceğim, sensiz yapamam: Evet bunu gerçekten söyler ama en fazla 3 ay veriyorum. Seni unutmak için bütün alternatifleri kullanır ve bunu başarır.
Önemli olan iç güzelliği: Tabii mesela dalağı güzelse, bağırsakları iyiyse seni zora sokmaz. Röntgenci misin ya da dahiliye uzmanı mısın? Bırak arkadaş, kesin çirkin adam ya da çirkin bir kız için kendini zorluyorsun.
Arkadaşının sevgilisini yakışıklıgüzel bulmadın, doğruyu söylesene.
Şişman değilim, kemiklerim iri: Ne kemik var sende de maşallah diyesim gelir ama diyemem. O iri kemiklerle bir sıkar da benim kemiklerimi kırar diye korkarım.
Şişkosun, tut boğazını gerek yok.
Sorun benim: İnanma sorun sensin. Seni beğenmedi, buz gibi soğudu seni yiyor.
Biz sizi ararız: Ha bunu dediyse benim nacizane tavsiyem, bunu söyleyen kişiye dönün ve "Hayır ben sizi ararım" deyin. Ya da şu da olabilir: "Biz derken kaç kişi olacaksınız. Fazla kişi aramasın rahatsız olurum" diyerek dalga geçip uzaklaşın.
Çünkü beğenmediler ve aramayacaklar.
Ben artık değiştim: Nasıl yani, huylu huyundan vazgeçer mi? Kendin ol dostum ne değişti? Mutant mısın, değişim geçiriyorsun. Yemezleer.
Tam ben de seni arayacaktım: Arasaydın. Klasik vefasız arkadaş seramonisidir. Valla ile şekillenir, güzelleştirilir...