İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 12 Haziran 2017

Eylül ayına hazırız

Dün gece maçtan çok Fatih Terim'in karşılaşmadan sonra neler söyleyeceğini merak ettiğimiz bir maçtı. Kosova'nın zayıf bir rakip olması ve maçı zorlanmadan kazanacağımıza inanmamız bizi maçtan çok Fatih Hoca'nın basın toplantısına kilitledi.
Açıkça maç da beklidiğimiz gibi geçti. Oyunun başında Volkan Şen'in attığı gol maç kolay geçecek havası yaratırken, Kosova'nın kornerder attığı gol oyuncularımızı kendine getirdi.
Koşmadan ve mücadele etemeden hiçbir maçın kazanılmayacağını anlayarak maça döndüler.
Sonrasında da oyuncularımız kalitesini sahaya yansıttı ve maçtan farklı galip arıldık. Özellikle oyunun son bölümlerinde Emre Mor, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Çağlar Söyüncü gibi çok sayıda genç oyuncunun olması gelecek adına umut vericiydi. Maç boyunca Kosova'nın bizi en çok tehdit etiği anlar ise ikinci yarıda oyuna giren Berisha'nın geliştirdiği kontra ataklar oldu. Fakat yetenekleri sınırlı olduğu için sonuca gidemediler.
Orta sahada Selçuk İnan'ın son dece disiplinli oynadığını söyleyebilirim.
Aynı zamanda Cengiz ve Hasan Ali de öne çıkan isimler oldu. Sonuçta Kosova bizik rakibimiz değil. Bu galibiyeti ne çok abartalım ne de çok küçümseyelim. Şu anda Eylül'de oynayacağımız maçlar öncesi istediğimiz konuma geldik.
Artık kendi işimizi kendimiz göreceğiz.
İzlanda'nın Hırvatitan'ı yenmesiyle artık grup liderliğine oynayabiriz. Çünkü iki rakibimizle de içeride oynayacağız. Her milli maç öncesi yaşadığımız tartışmaları bir kenara bırakıp bu çocukları sadece maçı düşünecek biçimde sahaya çıkarmalıyız.
Bu ortamda bu çocukların ve teknik heyetin yaptıkları harika. Eğer rahat bırakırsak inanıyorum ki 2018'e de katılırız ve sonraki yıllarda da sürekli yer alabiliriz.

MAÇIN EN iYiSi CENGİZ ÜNDER
Genç oyuncu dün müthiş bir maç oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YOK
A Milli Takım'da herkes üstüne düşeni yaptı.