İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 1 Mayıs 2017

Sow Rize’yi seviyor

DERBİ galibiyetinin ardından Fenebahçe'nin şampiyolar Ligi'ne katılbilme ihtimali güçlenmişti.
Bu yüzden Rize maçında tirbünde ne kadar taraftar olacağı merak konusuydu. Ama dün bir kez daha gördük ki Fenerbahçe seyircisi futbol takımıyla gönül bağını koparmş.
Maçın gündüz oynanması ve İstanbul'da havanın çok güzel olması da seyircinin maçı değil sahil kenarlarını tercih etmesinde etkili oldu. Böyle bir atmosferde Fenerbahçe'nin maça 1-0 galip başladığını söyleyelim.
Atif'ın ortasında Sow'un attığı gol sonrasında oyunun Fenerbahçe adına rahat geçeceğini düşünmüştük. Ama Şener'in büyük hatası sonrası gelen Rize'ningolü rakibin direncini artırdı ve sarı-lacivertliler galibiyet golünü duraklamalarda buldu. Şener'in kötü formu, Lens'in son paftalarda cepten yemesi ve etisiz oyunu Fenerbahçe'nin sağ tarafını kullanılmaz hale getirdi. Bu durumda da yük Hasan Ali ve Aatif'a kaldı.
Atif'ın başarılı bir maç oynadığını söyleyebilirim. Sow da attığı 2 golle bir santfor olarak görevini yaptı.

İLK YARIDA GOL YOKTU
Fenerbahçe'de en büyük sıkıtı orta alandaki üçlüde. Josef ve Mehmet ve Josef her maçta takımın en çom mücadele eden isimleri.
Oynunun yönü uzun olduğu iin gereksiz yere yoruluyorlar. İşi bitirecekleri yerde de yorgun oldukları için sağlıklı vuruşlar yapamıyorlar.
Forvet artasında oynayan Alper de klasik 10 numara değil, bu yüzden kritik hatalar yapabiliyor. Sonuçta Fenerbahçe son 4 maçını kazandı ve Şampiyonlar Ligi iddiasını devam ettirmeyi başardı.

MAÇIN EN İYİSİ SOW
Attığı 2 golle galibiyeti getirdi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ŞENER
Yaptığı kritik hata sonucu Rize'nin golü geldi