İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 2 Eylül 2015

4-3-2-1

Pereira'nın takım kurgusunu nasıl buluyorsunuz? Sürekli sistem değişikliğine gidiyor? İdeal sistemi nasıl olmalı?
Pereira'nın
arayışları devam ediyor. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-1-3-2 derken son zamanlarda 4-3-3 düzeniyle oynamaya çalışıyor. Yani arayışları sonlanmış değil. Elinde o kadar önemli oyuncular var ki, bu oyunculardan verim alacağı sistemi bulmak zaman alabilir. Fenerbahçe'ye en uygun sistem ise bence 4-3-2-1 sistemi. Bu sistemde ısrar ederek sadece oyuncuları değiştirip Fenerbahçe çok çok etkili bir takım haline gelebilir.

Savunmayı nasıl buluyorsunuz?
Aslında sezon başı hazırlık maçlarında hem bireysel anlamda hem de takım savunması anlamında Fenerbahçe, tehlike sinyalleri vermişti.
Ama ligde oynanan maçlarda Sarı-Lacivertliler'in savunma yönünden çok fazla zaaflarının olmadığını gördük. Şener ve Hasan Ali'nin büyük katkısı Kjaer'in takıma iyice alışması defansın problemlerini azalttı.
Tek sorun Ba'nın istenilen düzeyde olmaması ve Alves'in sakatlığı gibi görünüyor.

Sow gitti yerine kimse alınmadı.Sizce Fernandao-Van Persie yeterli mi ?
Bence yeterli olur. Liginizin diğer takımlarında Fernandao ve Van Persie gibi iki büyük golcü var mı diye bakmak lazım. Buna vereceğimiz cevap böyle iki santraforun başka hiçbir takımda olmadığıdır. Dolayısıyla ikisi Fenerbahçe'nin gol sorununu çözer ve yeterlidir. Burada önemli olan takımın gol yükünü Nani, Markovic, Volkan Şen, Diego ve orta sahada oynayan Souza'nın katkı sağlayabilmesidir.

F.bahçe ligde iyi bir ivme yakaladı. Lige iyi başladı. Bu milli ara Fener'i frenler mi yoksa iyi mi gelir?
Ritmini bulmuş bir takım için bu tarz aralar çok pozitif yansımaz. Birbirini yeni tanımaya başlayan Fenerbahçeli oyuncuların bir haftalık ayrılık sonrası zaman kaybettirieceği bir gerçek. O zaman ara Fenerbahçe için faydalı olmaz.