İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 21 Nisan 2015

Şampiyonluk golü Webo'dan

Saracoğlu'nda yine daha önce sıkca gördüğümüz bir başlangıç izledik. Fenerbahçe maçı başlaması ile birlikte Bursaspor'a kendi yarı sahasında pres uygulamaya çalışarak erkenden golü bulmayı düşündü. Ama alışık olmadığımız durum bu baskıya rağmen rakip Bursaspor'un son derece sakin ve ayağa pas yaparak bu baskıdan kolayca kurtulup Fenerbahçe kalesine gelmesiydi. İlk 15 dakikada özellikle kendi sağ kanatlarından Bursapor oldukça tehlikeli ataklar geliştirdi ve Fenerbahçe kalesinde çok ciddi pozisyonlar yakaladı. Emre'nin direkten dönen topuna Beluschi'nin yaptığı kafa vuruşu ve attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilince Bursasporlular'ın yoğun itirazı geldi.
İlk 45 dakikada Bursaspor'un orta saha oyuncuları Ozan İpek, Beluschi, Josue ve Volkan'ın Fenerbahçeli rakiplerine üstünlük sağlamaları Fenerbahçe'nin pozisyon üretmesini engelledi.
İkinci yarı başlarken İsmail Kartal'ın yaptığı Emenike-Hasan Ali değişikliği doğruydu ve sahaya çok iyi yansıdı. 60. dakikaya kadar maç tamamen Bursaspor'un ceza sahanın önünde oynandı. Bu dakikaya kadar Fenerbahçe çok büyük bir baskı kurdu. Fakat yakaladıkları pozisyonları bir türlü gole çeviremediler.
Sonraki 10 dakikalık bölümde Bursa'nın oyunu dengelediğini gördük. Beluschi'nin şutu ve Şamil'in kafa vuruşunu Hasan Ali tarafından çizgi üzerinden çıkarılması Bursa adına şanssızlıktı. Sonrasında Caner'in yaptığı son derece etkili ortaya Harun çıkmakta tereddüt edince ve önündeki Serdar ile çarpışınca Webo hayatının en kolay golünü atarak Fenerbahçe taraftarına şampiyonluk şarkıları
söyletmeye başladı.