Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 19 Temmuz 2013

Denge

Türkiye'ye tepeden bakan dostumla oturup uzun uzun konuştuk!
Mısır'dan girip Suriye'den çıktık!
Gezi'de mola verdik! En çok da 2014'ü tartıştık! Daha doğrusu ben sordum o cevapladı. Türkiye üzerinde kara bulutların dolaştığı bir zamanda sohbet bana iyi geldi!
Bakalım siz de keyif alacak mısınız?
Gezi'de ne oldu? Neden olaylar başladı?
Bir mazeret gerekliydi! Ağaç oldu!
Neden Mayıs?
Taksim olayları ve Mavi Marmara olayı aynı gün yani 31 Mayıs'ta yaşandı!
Ankara'ya gönderilen mesaj netti:
Ortadoğu'da karşımıza çıkma!
Kim bunlar?
Özal'a kadar gitmek şart! O dönem Türkiye, Avrupa'nın kendisine çizdiği rotadan çıktı! Körfez Savaşı ile birlikte Özal, Türkiye'yi Amerika-Rusya arasındaki hattın tam ortasına oturtma kararı aldı! Tarihi bağlarımız bulunan Almanya ve Fransa'nın bu karardan mutlu olması beklenemezdi.
Çünkü yaşamaları için Ortadoğu'daki enerjiye ulaşmaları elzemdi! Ama Türkiye karşılarında duvar oldu!
Sonra?
Laiklik, yaşam tarzları ve PKK gibi sorunlarla baş başa kaldık! Çünkü önleri kesilen güçlerin, Türkiye'deki müttefikleri LAİK cephedir!
"İslamcılar geliyor!" korkusu bilinçli mi yayıldı?
Öldürülen LAİK aydınların arkasında hep "İslamcılar var!" denildi. Büyük yalandı! Şu an birbirimizi anlayamıyorsak nedenlerinden biri de o yaygara! Çünkü Türkiye'de İslamcıların rejimi değiştirecek gücü hiç olmadı! Zaten bu gücün yaratılmasına izin verilmezdi! Bütün şirketleri Avrupalı partnerlerle oturup kalkan bir ülkede, onlar istemediği sürece yaprak bile kımıldayamazdı!
Fransa son dönemde niye suskun?
IMF'nin borcunu verip gönderdiğimiz ay GEZİ patladı!
Fransa ile ilgisi ne?
Fransa, BARONLARIN yuva yaptığı ülkelerin başında gelir! Dev ailelerin projesi olan IMF'ye 70 yıllık tarihinde 45 yıl Fransızlar Başkanlık yaptı! Fransa'nın hiç bilinmeyen derin bağları vardır Türkiye ile. Özellikle sermaye anlamında!
Peki IMF neden Türkiye'de anlaşılamadı?
IMF'nin pranga olduğunu siz gazeteciler yazmadınız ki! Halk nereden bilecek! IMF ile akrabalığı olan basın çarpıtınca ve siyasiler üzerinde baskı kurunca gerçek öğrenilemedi! Erdoğan'ın yaptığı en büyük iş budur! Türkiye bu sayede özgürleşti!
Sorun da bu zaten! Bize özgürlük yaramıyor!
Nasıl yani?
"IMF gelsin" diye yollara düşen patronları bana saydırma şimdi!
Ne var bunda, sayın ki insanlar öğrensin!
Ahmet Nazif Zorlu, Ali Ağaoğlu, Turgay Ciner, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız ve Mehmet Ali Aydınlar dışında hemen hemen "IMF gelmesin" diyen yoktu!
Yani bildiğin bütün isimler şimdiki Türkiye'nin karşısındaydı! Belki birçoğu bilmeden! Ama karşısındaydı neticede!
Borçla ülkenin yol alacağı sanıldı. Belki de "istikrarsızlık gelir" diye ürküyorlardı.
Bilemem! Ama IMF'den gelen para patronları zengin ederken, ülkenin tapusunun adamlara geçtiği bir gerçekti!
Aslında "Gezi" için çok sebep vardı!
Washington-Ankara-Moskova arasındaki denge devam ediyor mu hala?
Senin yazılarında karamsarlık gördüm!
Öyle bir durum sözkonusu değil! Türkiye olmadan hiçbiri bir adım bile atamaz!
Yalnız Türkiye'nin çok güçlenmesinden çekindikleri bir gerçek! Bu fikri de Avrupa'nın tepesinde duran AİLELER yayıyor!
Neden Avrupa dengenin dışında?
Zbigniew Brzezinski, "Dünyaya yön veren bütün imparatorluklar AVRASYA'dan çıktı" dedi. Bu önemli bir saptamaydı. Bulunduğumuz yerin ne kadar önemli olduğunu söylüyordu!
Avrupa başka bir sorundu! Dünya dengesi Avrupa'nın kendi içindeyken İKİ DÜNYA SAVAŞI yaşandı! Kayıplar ve kazançlar ortada!
Yani?
Amerika ve itişip kakıştığı Rusya arasındaki dengenin daha sağlıklı olduğu görüldü! Dünya cetvelle ikiye bölündü.
Ruslar ve Amerikalılar, başka yerleri kontrol ettiler! Avrupa olmayınca savaş da olmuyordu! Oysa savaşın ABD ile Ruslar arasında çıkacağını sanıyorduk! Masaldı bu! Ama inandık! İnandırıldık!
İdeolojilerin kaynağı bu mücadeleydi ama?
Masaldı! Zaten öyle olmasa bizim solcularımız yani Amerika ile mücadele edenler Moskova'ya kaçardı! Hepsi İngiltere'ye gitti!
Denge varsa Mursi neden gitti?
Türkiye'ye casusluk yapmakla suçlanıyor! Garip değil mi! Ankara'nın kalıplarını kırdığını herkes biliyor. Herkesi kucakladığı sır değil. Ortadoğu'yu birleştiren tek şey İslam'dı ve bunu sadece Osmanlı yapmıştı! Bundan korkulduğu bir gerçek! Erdoğan'ı kimse gözden çıkaramaz!
Bu net! Kimsenin de buna gücü yetmez!
Sözünü ettiğim DENGE "Siz Kürt sorununa odaklanın" tavsiyesinde bulundu! Ankara bunu reddetti! Denge de kendi içinde dengeye oturacak. Biraz zaman!
Patronlara dönersek dengenin neresindeler?
Sorun bu zaten! Patronlar Avrupa ile iç içe oldukları için SİYASETTEN kopamıyorlar! Ankara Rothschild Ailesi'ne de karşı değil! Bilinmeyen Musevi sermayesine de. Sadece PARA kazanmak için gelenlere kapı sonuna kadar açık!
Bizim patronlar bunu bilmiyor!
Partnerlerinin baskısı nedeniyle Türkiye'yi ellerinde tutmak istiyorlar. Demokrasi ve sandık, onlar için hikaye! Kendilerinin sözünü dinleyen biri olduktan sonra hepsi çok demokrat!
Erdoğan?
Onların sözünü dinlemeyen tek isim!
Zorlanacak mı?
Elbette! Çünkü Türkiye İran'la, Filistin'le, Amerika ile Rusya ile Afrika ile ilişki götüren ender ülke. Ancak bu değişikliğe rağmen PARA aynı isimlerin ellerinde! Güç onlarda! En büyük tehlike bu.
Operasyon yapabilirler mi?
Yaptıkları an yerler! Sözünü ettiğim bu dengede BARONLARIN işi zor!
Suriye meselesi peki? PYD ve El Nusra çatışması?
Öyle bir çatışma olduğu haberlerine bakma! PYD Öcalan'a bağlı. İpi Ankara'da! Büyük plan işliyor! Kürtler Türkler'le olacak! Bu bölge Ankara'ya kayacak! Öcalan bunun garantisini verdi!
Barzani de diğer Kürt liderleri de bunu biliyor!
Esad'a destek olan Amerika ve İngiltere değil mi?
Başkaları da var! Dediğim gibi Türkiye'nin bir anda sanal da olsa sınırlarını Afrika'ya kadar taşıması korku yarattı! Bu nedenle Erdoğan içerideki güçlerle SINIRLANDIRILMAYA çalışıldı!
Ancak Ankara bastıracak denge içinde denge olacak! Şunu unutma biz olmadan kimse burada ilerleyemez! Bunu biz de onlar da biliyor! Sıkıntı yok!