BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 18 Mayıs 2015

Derviş'in fikri neyse zikri de odur

TURGUT ÖZAL, İNTİHAR EDECEKTİ. Merhum Turgut Özal, Lüksemburg'tan 1 milyon dolar borç almıştı. Türkiye'nin, ilçemiz büyüklüğündeki Lüksemburg Prensliği'nden borç alır ve bunla övünür hale gelmesi ızdırap vericiydi. Özal'ın sağ kolu Burhan Özfatura, "Turgut Ağabey'le ağlıyorduk. ağlıyordu. Bana 'Burhan şu binanın tepesinden kendimizi atalım' dedi. Eğer dinimiz intiharı yasaklamasaydı o gün Turgut Ağabey'le intihar edecektik. O kadar onurumuz kırılmıştı" demişti. Güzel Türkiyemiz nereden nereye geldi? TARİH 13 MAYIS 2013:
Finansal dışa bağımlılık ve acı reçetelerin sembolü IMF'in çukurundan aziz milletimiz kurtuldu. (Cumhurbaşkanı) Başbakan Tayyip Erdoğan hükümeti, Türkiye'yi Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) 52 yıldır yaptığı stand-by anlaşmalarından doğan borçlarını tamamen kapattı.
IMF, HAVAYI KOKLUYOR...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran sonrasında, MHP ile yetmezse HDP desteğiyle kurmayı düşündüğü "Koalisyon"da ekonominin başına Kemal Derviş'i getireceğini açıkladı.
Derviş, üç partili DSP-MHP-ANAP hükümetine 4'üncü ortak olarak ABD'den gönderildikten sonra ne yaptı? IMF KOMİSERLİĞİ... Türkiye'yi 2001 krizini hazırlayan ortamın oluşmasında IMF'in rolü çoktur. Verdikleri her borç aziz milletin kanının emilmesine giden yol taşlarını döşüyordu.
Ve 19 Şubat 2001'de dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Bülent Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatmasıyla dibe vurduk. IMF komiseri Derviş Ankara'ya gönderildi. ACI REÇETE: Kemal Derviş, gelir gelmez IMF reçetelerini dayadı. IMF reçetesine göre yapılanlar: Petrole arka arkaya kısa zamanda zamlar. Telefon konuşma ücretlerine, şekere, gazete kağıdına, tüp gaza, tekel ürünlerine zamlar. TMSF'ye alınan bankalar kapatıldı, satıldı.2 yılda 4.5 milyar dolarlık kamu kurumu ucuz fiatlarla yabancının eline geçti. Yabancı sermayeye yüksek oranlı teşvikler verildi. KEMERLER SIKILDI. İŞÇİLERE ZAM VERİLMEDİ. EMEKLİLERE ARTIŞ SAĞLANMADI. Ücretleri, yüzde 10'larda dondurdu. Esnaflar perişandı.
Çiftçiye desteğin kaldırılması planlandı.
Bunların Kemal Derviş'in "gelir dağılımı" ve "fakirlikle mücadele" konusundaki hassasiyeti ile ilgisi var mı?
Bülent Ecevit-Devlet Bahçeli-Mesut Yılmaz'lı koalisyon hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Yaşar Okuyan, aynı dönem kabinede bulunan IMF komiser'i Devlet Bakanı Kemal Derviş'i anlattı: "CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun tekrar sahaya sürmek istediği Derviş, Amerika'nın adamıdır. Krizi yönetmek için geldi.
Uyguladığı kemer sıkma politikası ile tanındı.
Yaptığı ilk öneri de 'emeklilere maaş vermeyelim' oldu."
SONUÇ: Allah korusun Derviş yeniden gelirse, pek anlatmıyorlarsa da yeni programın formatında "Kemer Sıkma Politikası" ana maddelerden birisidir. İnsanımız, 2001'lerde Kemal Derviş'in kemerini sıkmak, dişini kırmak zorunda kaldı. Bu fedakarlığın sonu bunalım oldu. IMF'ten alınan borçlar oldu. Dünlerde, Kemal Derviş'li programın proje mimarları IMF ve Dünya Bankası'ydı. Yarınlarda, uluslararası kuruluşların ve onlara eklemlenen Yerli Baronların, yeniden cirit atmasına asla izin verilemez. Anlamlı bir atasözümüz var. Derviş'in fikri neyse zikri de odur.
GÜZEL SÖZ. ÇÜNKÜ, YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR .. YARIN: DERVİŞ'İ ENİS ÖKSÜZ
ANLATIYOR....