Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 19 Kasım 2014

Lassa V1'de zafer Can Tolon'un oldu

LASSA V1 Challenge 2014 sezonunun 6'ncı ve son yarışı Adana'da yapıldı ve şampiyonluğu İzmirli Can Tolon kazandı. 16 aracın Uğur Mumcu İstasyon Meydanı'nda yaptıkları kıran kırana mücadele eleme turları ile başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Genç İş Adamları Derneği'nin destekleği yarışın finalinde ise, takiplerini geride bırakıp finale ulaşan isim ise Can Tolon oldu.
Onu Burak Çukurova ve Koray Muratoğlu izledi.
Volkan Işık'ın tasarlayıp ürettiği bu özgün Türk yarış otomobili Volkicaeların çekişmesi, Adanalılar'ı heyecanlandırdı.
İlk 3 sırayı alan pilotlara 6, 4 ve 2'şer bin lira ödül verildi. Yarış arasında bir gösteri yapan ve seyircileri adeta büyüleyen Volkan Işık Akademisi sahibi Volkan Işık "lassa V1 Challenge'yi yakın zamanda Avrupa'ya da taşıyacağız. İşe Balkanla'dan başladık hem yarış yapacağız hem de bu yerli yarış araçlarını satacağız.
Bakü'de turnuva düzenledik.
Bir çok ülkeye de araç sattık" ifadesini kullandı.

Tahincioğlu ikilisi hedefe vardı
İSOFF Challenge'de sezonun son yarışı Kemerburgaz'da gerçekleştirildi. Toplam 20 ekibin start aldığı ancak yarış sonunda 16'sının finişe ulaşabildiği yarış başkan sona çok mücadeleli geçti. 4 kategori üzerinden yapılan yarışı İlyas Tahincioğlu-
Mert Tahincioğlu
kazanırken, bu ekibi Tarık Gökbay- Hürsemih Noyan ve Ali İşwei- Berk İşeri izledi.

OGIER 2. KEZ ŞAMPİYON
OGİER son İngiltere Rallisi'nde de birinci gelerek ikinci kez dünya şampşiyonluğunu kazandı. İngiltere'de Ogier ilk sırayı alırken onu M.Hirvonen, M.Ostberg ve T.Neuville izledi. 2014 WRC yarışları sona ererken ilk üç sıra şu şekilde oldu: S. Ogier 267 puan, Jaei-Matti Latvala 218 puan ve A.Mikkelsen 150 puan.

TOSFED NEFES KESTİ
2014 TOSFED Otokros yarışlarında Kategori 1'de ilk yarışı Burak Başlık ikincisini Ali Çatalbaş kazandı.