Tarihi 6 Mart 2015

Demet'e çalım

Seneler önce mankenlikten şarkıcılığa geçiş yapan Demet Akalın'ın bu kadar başarılı olup bugünlere geleceğini kimse tahmin edemezdi herhalde. Sektörün öncü isimlerinin başında gelen Demet Akalın'a ilk albümünden itibaren yanında olan bestecisi Ersay Üner'in desteğini bilmeyen yoktur.
Ünlü söz yazarının bestelediği şarkılar sayesinde haftalarca zirveden inmeyen Demet Akalın, daha sonra yoluna Ersay'sız devam etme kararı almıştı.
Yıllarca yanından bir an olsun ayırmadığı ve duygularına tercüman besteler yazdığını söylediği Ersay Üner ile aralarında ne oldu bilemem ama yakın tarihte ikilinin arası bozulmuştu. Şimdi sıkı durun.
Size bir bomba haberim var. Piyasanın yüzde 80'i bu dedikoduyla çalkalanıyor.
Ünlü bestekar Ersay Üner, Volga Tamöz'ün albümünde tarihinde ilk defa Hande Yener ile çalışmış. Tamöz'ün albümünde bulunan "Sebastian" şarkısını okuyan Hande Yener, en büyük rakibi Demet Akalın'a da hayatının çalımını atmış oldu. Anlayacağınız Demet'in hit makinası artık Hande'nin… Yıllardır devam eden Demet ile Hande arasındaki rekabette son raundu Hande Yener kazanmış. Bakalım Demet'in buna cevabı nasıl olacak.
***

KAPTAN YUSUF
Biz onu Rafet El Roman'la yaptığı düetle tanıdık. Hem yakışıklı hemde genç yaşta kavuştuğu şöhret sayesinde genç kızların sevgilisi oldu. Kısa sürede yıldızı parlayan bir isim Yusuf Güney… Sizin de bildiğiniz gibi sanat piyasasına hızlı bir giriş yapan Güney, uzun süredir ortalarda gözükmüyordu. Geçtiğimiz gün ünlü şarkıcıyla bir ödül gecesinde karşılaştık. Uzun süredir görmediğim için neler yaptığını sordum. Yakışıklı şarkıcı, bir süredir inzivaya çekildiğini söyledi. Çünkü bazı durumlardan çok sıkılmış. Önceleri Florya'da oturan yakışıklı oyuncu, evini bile değiştirmiş. Şimdilerde deniz manzaralı bir eve taşınmış. Bu değişikliğin iyi geldiğini söyleyen yakışıklı sanatçı, "Kendime geldim" dedi. Güney, kendine yeni hobiler edinmiş. Sınavlara grip 'kaptan ehliyeti' daha sonra da görmediğimiz zaman diliminde de kendisine bir tekne satın almış. Teknesiyle birlikte denize açılıp kısa süreli gezintiler yapıyormuş. "Kendimi böyle topladım" diyor Yusuf… Ve bu sene bomba gibi geri dönüyormuş.
Sevenlerine müjdeyi veriyorum.
Yusuf, çok yakında bu seneye damgasını vuracak bir albümle geri dönüyor. Hatta bir dizi projesinin anlaşmasını da yapmış bile. Yani anlayacağınız. 2015 Yusuf Güney'in yılı olacak. Benden söylemesi.
***

HOCALI'YI YAŞATTI
Geçen hafta tüm gazeteler, TV kanalları ve internet medyası bir video ve onun haberleriyle çalkalandı. 2011'de Azerbaycan'ı Eurovision'da temsil edip birinciliği alan ve sahneye Türk bayrağıyla çıkarak bir anda gündeme oturan Nigar Cemal'in bir videosu. Bir insanlık ayıbı olan Hocalı Katliamı'nın 23. yıl dönümü için özel olarak hazırlanan, Beyonce'nin Billboard Ödül Töreni'nde geçtiğimiz senelerde kullanılan bir teknolojiyle çekilen video, sanatın dilinin ne kadar kuvvetli ve evrensel olduğunun bir kanıtı. Yeni dünyada söylemek istenen cümlelerin, milyonlara ulaşmasının en etkili biçimi. Emeği geçen herkesi kutlamak gerekiyor. Bu arada şarkı da Nigar Cemal'in yorumu da gerçekten çok başarılı.

HAFTANIN FiLMi: The Imitation Game: Enigma
HAFTANIN DİZİSİ:
Filinta
HAFTANIN MEKANI:
Limoncello Akaretler
HAFTANIN RESTORANI:
The Galliard Etiler
HAFTANIN GÜNDEMİ:
Ebru Şallı'nın arabanın içinde ağlarken yakalanması…

GÜNÜN SÖZÜ: Meşe gölgesinde filizlenen yosunlar, çok kez kendilerini meşe fidanı sanırlar. [Cenap Şehabettin]