Tarihi 3 Kasım 2015

Aşkla kazandılar

Serenay Sarıkaya ile Kerem Bursin aşkı, birlikte oynadıkları reklam filminde başlamıştı. Dizi ve sinema sektörünün diğer ünlü aşkları gibi... Bu iki ünlü isim de ilk başta ilişkilerini yalanlasalar da daha sonra el ele görüntülenmişti.
Neyse gelelim konumuza... Sarıkaya ile Bursin, aşklarını yakın zamanda kazanca dönüştürdü. Sevgililer, oynadıkları reklam filminden de tamı tamına 750'şer bin lira kazanarak hayatlarını garanti altına aldı. Ünlü ikili, hem aşkta hem işte kazananlar listesinde ilk sıraya oturdu.
Daha sonra birlikte bir film teklifi alan ikili, kişi başı 800 bin lira karşılığında sözleşme imzalamıştı.
Şimdi sıkı durun! Size ikili hakkında bir bomba haberim daha var. Önümüzdeki hafta ekranlarda olacak büyük proje için sevgililerle görüşülmüş. Anlaşma imzalanmadığı için dizinin ismini şimdilik yazmıyorum. Henüz görüşmeler devam ediyormuş. Eğer anlaşılırsa dizi yayınlandıktan 10 bölüm sonra Serenay Sarıkaya, daha sonra ise Kerem Bursin projeye dahil olacak.
Tabii bu roller içinde kesenin ağzı sonuna kadar açılmış. Duyduğuma göre ikilinin alacağı ücret, daha önce rol aldıkları projelerdeki bölüm ücretlerinin kat be kat üstündeymiş. Anlaşma imzalandığı takdirde sizlere alacağı ücretleri de, projenin adını da yine buradan yazacağım.
***

CADILAR KESENİN AĞZINI AÇTI!
Son dönemde ülkemizde moda olan bir parti var. Her yıl 31 Ekim akşamı yapılan parti, bu yıl seçimlere denk geldiği için bir gün erken yani 30 Ekim akşamı kutlandı.
İlk olarak İrlanda ve İskoçya'da 'Halloween' ismiyle kutlanan parti daha sonra Amerika'da 'Cadılar Bayramı' partisi olarak kutlanmaya başladı. Tabii bizde de Batı hayranlığı olduğu için Türkiye'de de her sene Halloween partileri düzenleniyor.
Bu sene Nişantaşı, Taksim, Ortaköy ve Beşiktaş gibi semtlerin önemli mekanlarında bir bir parti yapıldı.
Tabii böyle olunca, bu partiyi kutlamak isteyenler Taksim'e akın etmiş. Önceki gün merak edip bu yerleri elimden geldiğince dolaştım. Beyoğlu'nun ara sokaklarında bulunan iş merkezlerinin altındaki bu mağazalarda zombiden, cadıya, Batman'den, Süperman'e kadar birçok kostümü kiraya veriyorlar.
Merak edip ufak bir araştırma yaptım.
Kıyafetler günlük olarak 100 ile 400 lira fiyat aralığında kiralanabiliyor. Yani bir geceliğine cadı olmak istiyorsanız kesenin ağzını açacaksınız. Bu arada yakında bu partiler büyük bir ticaret olayına dönüşecek; benden söylemesi...
***

GAZİNO GECELERİ BAŞLADI
Hava kararınca İstanbul gecelerinde günün ikinci perdesi başlıyor. Eğlenceyi seviyorsanız ve yıllardır bu hayatın içindeyseniz; şimdilerde bir değişimin olduğunun farkındasınızdır. Kaliteli, özgün mekanların bir bir arttığına şahit oluyorsunuz. Şimdilerde Maçka Parkı'nın içinde açılan ve sizleri 70'li-80'li yıllara götürecek bir mekandan bahsetmek istiyorum.
Birçok yerde işletmecilik yapmış olan Cihan Güler, 'Maçka Taşlık Gazinosu'nun startını vermiş. Her gün farklı isimlerin sahneye çıktığı mekan, gazino gecelerine geri dönüşü başlatmış durumda. Şimdiye kadar bu konseptte sadece Günay vardı. Ancak bundan sonra Maçka Taşlık Gazinosu ile bu gelenek daha da yaygınlaşacağa benziyor.
Şimdiden 'hayırlı olsun' diyelim. Kış geldiği için canlı müzik performansı yapan mekanların sayısı da artmaya başladı.
İstanbul gece hayatının yazın Güney'e kayan nüfusu yeniden artış gösterdi. Çarşamba ve Pazar günleri Mehmet Davran'ın işletmecilik yaptığı Limoncello isimli mekanda Mert Davran sahne alıyor. Şimdiye kadar gitmediyseniz, muhakkak gidin ve dinleyin derim. Ağabey-kardeş olan bu iki ismin, hem şarkıları hem de birbirleri ile tatlı atışmaları size günün stresini atacak kadar keyif veriyor. Bu arada yeni açılan mekanlardan bahsetmişken, Karaköy'deki Goya'ya mutlaka gidin. İstanbul'un elitlerinin tercihi olan bu mekan, yıllardır eğlence hayatının lokomotif konumunda olan Bebek Lucca'nın tahtını sallamaya başladı.