SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 1 Ağustos 2010

Helal sana Misbah Başkan

Bu sıcakta içimizi serinleten hoş bir etkinlik geldi Beyoğlu Belediyesi'nden. Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla ortak düzenlenen "5. Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali"nde belediye daha ilk akşamdan coşkulu bir konsere ev sahipliği yaptı. Gençleri görecektiniz. Nasıl keyifli nasıl dolu dolu severek izlediler her sanatçı her gurubu. Sırf onlar mı, çor çocuk, kız kızan bayıla bayıla temaşa ettiler valla da. Önce Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu 30 Temmuz Cuma akşamı Taksim Gezi Parkı'ndaki festival alanında muhteşem bir konser verdi.
Saat 21.00'de sahne alan topluluk, Trakya'dan Karadeniz'e, Ege'den İç Anadolu'ya, Akdeniz'den Doğu Anadolu'ya uzanan zengin müzik arşivindeki eşsiz ezgileri İstanbullular için seslendirdi.

ANADOLU İÇLERİNDEN
Türk Halk Müziği'nin özünü bozmadan çağdaş bir biçimde yorumlayan topluluğun solistleri Cihan Okan, Sevingül Bahadır ve Jülide Karan yaklaşık iki saat süren konserde Anadolu'nun duygulu ve neşeli ezgilerini seslendirdi. Konser alanını dolduran seyirciler konser boyunca birbirinden duygulu ve hareketli türkülere alkışları ile eşlik ettiler. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da izlediği konser oldukça coşkulu geçti.
Demircan konser sonunda sahneye çıkarak topluluğun tüm üyelerine verdikleri coşkulu konser için teşekkür etti.
Demircan, "Anadolu'nun tüm renkleri ve desenleri "5.Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali" ile İstanbul'un orta yeri olan Taksim Meydanı'nda sergileniyor. Bu anlamlı festival sizlerin seslendirdiği Anadolu ezgileri ile daha da zenginleşti.
Sizleri tüm kalbimle alkışlıyorum"
diyerek teşekkür çiçeği takdim etti.

TADIMLIK MI...
Başkanla konuştum.
- Tadımlık mıdı bunlar başkanım?
- Hiç olur mu Savaş Abi?
Tadımlık değil doyumluk.
Konserler 10 gün boyunca devam edecek. MFÖ, Hüsnü Şenlendirici, Grup 84, Dolapdere Big Gang Grubu, Grup Türk Kahvesi, Keman virtiözü Muhammed Yıldırır, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, İBB Kent Orkestrası Türk Halk Müziği Topluluğu ile İsmail Yılmaz solistliğinde İstanbul Fasıl Heyeti ziyaretçilere daha pek çok gün müzik dolu saatler yaşatacak.
- O zaman şahsında hem bakanlığı hem de belediye çalışanlarını kutluyorum.
Devamını bol, sık, daha zengin bekliyorum bir Cihangirli olarak.