Bir havuç yanlış!

Beden sağlığına iyi gelen gıdalar yanlış tüketildiğinde besin değerini yitiriyor. Sarımsağı ezip dinlendirip, havucu ise bütün halde tüketmek gerekiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2014 Güncelleme 30 Ekim 2014, 00:19
Bir havuç yanlış!

İÇİNDEKİLER

Besinlerin faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için gıdaları doğru tüketmek önemli rol oynuyor. Uzmanlar bazı gıdaların yanlış tüketildiğini bu yüzden de sağlığa faydalarının yok olduğunu söylüyor. Besin değerini kaybetmeden tüketilmesinin beden sağlığı için önemli olduğunu belirten uzmanlar, yanlış tüketilen 8 gıdayı sıralıyor, nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda bilgi veriyor... HAVUÇ: Keskin gözlerin ilacı havuçta bulunan tüm besin değerlerinden faydalanmak için bütün halde tüketmek gerekiyor. Yapılan bir araştırmaya göre, havuçların ufak ufak bölünerek tüketilmesi besin maddelerinin yok olmasına neden oluyor, vitaminleri öldürüyor... SARIMSAK: Tansiyon ve kalbe faydaları ile bilinen sarımsaktan en iyi şekilde yararlanmak için sarımsağı ezin ve 10 dakika dinlendirin. Böylelikle sarımsak, kan hücrelerinin pıhtılaşarak birbirine yapışmasını önler ve kardiyovasküler sistemde daha rahat dolaşmalarını sağlar. ÇAY: Keyifle yudumladığınız çayın vücudunuz için faydalı olması için, içine asla süt eklemeyin. Çayın içerisine süt ekleyerek tüketen ingilizler bu mucizevi bitkinin kalp sağlığına olan faydalarından yararlanamıyor. Eğer yeşil çay tüketiyorsanız, içeceğinizi tatlandırmak için C vitamini bakımından zengin meyvelerin sularını ekleyerek yeşil çayın etkisini artırabilirsiniz. PATATES: Kan basıncını dengeleyen ve kanserle mücadele eden faydalar en çok mor patateste görülüyor. 2014'te yapılan bir araştırmada ise mor patatesin, beyaz patatese göre polifenol bakımından ve kan şekerini dengeleme açısından daha etkili olduğu gösteriyor. ELMA: Armut ve elma yerken olgunlaşmış olmasına dikkat edin. Çünkü olgunlaşan elma ve armutun içerisindeki klorofil çözülecek ve bunun sonucunda meyvede daha aktif antioksidanlar üretilecektir. BROKOLİ: Meme ve cilt kanseri gibi belirli tip kanser hücrelerini önleyen brokoliyi, buharda pişirmek kanserle mücadele eden içeriğin tamamının korunmasını hatta artmasını sağlıyor. HARDAL: Salata, sos ve sandviçlerin vazgeçilmez lezzeti hardal, vücudunuzda oluşan iltihaplanmayla ve bazı kanser tipleriyle mücadele eder. Hardal alırken sarı renginin belirgin olmasına dikkat edin. Çünkü asıl yararı hardala sarı rengini veren kurkumin adlı maddede.