KIŞ MÖNÜSÜ HAZIR
D Vitamini eksikliği varsa kırmızı et, yeşil sebzeler, haftada 2-3 kez bakliyat, ayda 1-2 kez ızgara karaciğer gibi demir zengini besinlere ağırlık vermek lazım.
Her gün yarım bardak yoğurda ekleyeceğiniz birer çay kaşığı toz zencefil ve toz zerdeçal bir bağışıklık hapıdır.
Sarı renkli yiyeceklerde (portakal, greyfurt, havuç) ve kırmızı besinlerde (domates, kırmızılâhana, pancar, yaban mersini, böğürtlen) bulunan karotenoid bağışıklığı güçlendirir.
Balık, proteinden zengin oluşu yanında mükemmel bir omega-3 kaynağı olması nedeniyle çok önemlidir. Haftada iki kez yiyin ama kızartmayın.
Yiyecek-içecek listelerimize C vitamininden zengin besinleri (mandalina, nar, yeşil sebzeler, yeşilbiber, kivi) eklemeyi de unutmayın.