İstifa krizine demir yumruk

Yıldırım Demirören sabah 09.00'da TFF binasına gelerek istifası cebinde olan Alp'i bekledi. Ardından MHK Başkanı'nı, "Sonuna kadar birlikteyiz. İstifan hepimize darbe vurur"diyerek ikna etti. 5 saatlik toplantı sonrası kriz 14.00'te çözüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2014 Güncelleme 14 Ocak 2014, 00:01
İstifa krizine demir yumruk

İÇİNDEKİLER

Türk futbolunda bir kriz daha büyümeden önlendi. TFF'nin Kasımpaşa- Beşiktaş maçında tekrar kararı almasından sonra istifa etmesi beklenen MHK Başkanı Zekeriya Alp en sonunda ikna edildi. TFF'nin İstinye'deki binasında dün hareketli saatler yaşandı. Başkan Yıldırım Demirören hiç yapmadığı bir şekilde erkenden İstinye'ye geldi. Ardından istifası cebinde olan MHK Başkanı Zekeriya Alp ve üyeler de binaya girdi. Kritik toplantı saat 09.00'da başladı. Demirören bu toplantıda Zekeriya Alp'e, "Sen hakemliğimiz için çok önemli adımlar attın. Senin döreminde birçok hakem Avrupa'da görev yaptı. Hakemlerin eğitiminde emeğin büyük" dedi.

BU İSTİFA HEPİMİZE BÜYÜK DARBE VURUR
Demirören bu sözlerin ardından, "Herkes hata yapabilir. Maçta yaşanan pozisyon dünyada ender rastlanan bir olay. Bu istifa hepimize darbe vurur" dedi. Demirören'in bu açıklamasından sonra yumuşayan Alp istifadan vazgeçti. Böylece saat 09.00'da başlayan toplantı 5 saatlik bir görüşmenin ardından saat 14.00'te sona erdi.

ZEKERİYA ALP: GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Demirören, "Sonuna kadar birlikteyiz. MHK ve bütün kurullar sonuna kadar görevinin başındadır. Herkes bunu bilsin" dedi. Zekeriya Alp ise, "Başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Görevimizin başındayız" dedi.

BU KARAR DEĞİŞMEZSE ÇIKMAYIZ
BEŞİKTAŞ'ın eski efsanevi yöneticisi ve şimdiki Kasımpaşa yöneticisi İhsan Kalkavan ilginç bir açıklama yaptı. Kalkavan, "Eğer Tahkim Kurulu kararı bozmazsa maça çıkmayacağız. Bu benim kişisel düşüncem. MHK'ye ciddi bir darbe vurulmuştur" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ DA İTİRAZ ETTİ
BEŞİKTAŞ Tahkim'e gitmeye hazırlanan Kasımpaşa'dan önce davranarak Tahkim'e gitti. Kartal maçın ya hükmen lehlerine tescil edilmesini ya da 31. dakikadan itibaren 1-0 başlamasını talep etti.