Altın vuruş

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engellide Nevin Yanıt, 3000 metre engellide Gülcan Mıngır ve erkekler 10 bin metrede Polat Kemboi Arıkan altın madalyaya uzandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2012 Güncelleme 01 Temmuz 2012, 02:11
Altın vuruş

İÇİNDEKİLER

Helsinki'de altın yağmuru... Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda atletlerimiz altın madalyalara ambargo koydu. Bayanlar 3000 metre engellide Gülcan Mıngır, 10 bin metre finalinde Polat Kemboi Arıkan ve 100 metre engellide Nevin Yanıt Türkiye'ye altın madalya kazandırarak tarihi bir güne imza attı. Böylece bugüne kadar yaşanmamış bir ilk gerçekleşti.

SON TURDA ALTINA UZANDI
Türkiye'ye ilk altın madalyayı bayanlar 3000 metre engellide Gülcan Mıngır getirdi. 8. kulvarda başladığı yarışta kendine ilk grupta yer bulan milli atlet yarışın bitmesine 1 tur kalıncaya kadar 2. sırada koştu. Son turun başlarında ilk sıraya yükselen Gülcan Mıngır 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. dalya kazanabileceğime inandım" dedi.

NEVİN 2. KEZ ŞAMPİYON
Erkekler 10 bin metre erkekler finalinde ise Polat Kemboi Arıkan 10 bin metrede 28:22.27'lik derecesiyle Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Son tura İtalyan Daniel Meucci ile çekişerek giren milli atlet şampiyonluğa uzandı. 2010 yılında da Avrupa şampiyonluğunu kazanan Nevin Yanıt ise gecenin 3. altın madalyasını getiren isim oldu. Sporcumuz arka arkaya ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde ederek çok önemli bir zafere imza atmış oldu. Başarılı sporcumuz 12.81'lik derecesiyle birincilik ipini göğüslerken koşudan sonra Türk bayrağıyla tur attı.

SON 200 METREDE İNANDIM
Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metre engellide şampiyon olan Gülcan Mıngır şampiyon olacağına son 200 metrede inandığını söyleyerek, "Tüm Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ HİSSETTİM
2010'dan sonra 2. kez Avrupa şampiyonluğunu elde eden Nevin Yanıt şampiyon olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Takoza oturduğumda üzerimde tüm Türkiye'nin gücünü hissettim ve altın madalya alacağıma inandım" diye konuştu.

* 10 bin metrede şampiyonluğa uzanan Polat Kemboi Arıkan yarışın başından itibaren kontrollü bir koşu yaptığını söyleyerek, "Yeni hedefim olimpiyatlar" dedi.