Çok başlılık ortadan kalkar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemiyle Meclis'teki çok başlılık probleminin de sona ereceğini söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2015 Güncelleme 26 Mart 2015, 01:54
Çok başlılık ortadan kalkar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türkiye Pazarcılar, Meyveciler ve Sebzeciler Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Erdoğan, burada açıklamalar yaptı

2009'da elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden sevgili Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Allah onu inşallah cennetine koyar.
Fransa'da bir yolcu uçağı düştü. Hayatını kaybeden yolcular için ülkelerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Aynı kazada hayatını kaybeden bir kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum.

Pazarcılık dünyanın en muteber mesleklerinden biridir. Yaz kış, alın teriyle çalışır. Siz pazarcı esnafının şatafatlı yerleri özel mekanları olmayabilir ama insanımızın gönlünde ayrı bir yeri vardır.

Ben öyle arabaların park ettiği değil, sosyal tesisleriyle kendine has mekanlarıyla hizmet vermelerini istiyorum. İlçede beldede pazarcı esnafımız için pazar yerleri açılmalı.

2002'de faiz yüzde 47'ydi. Biz bunu yüzde 4'e düşürdük. Böylece esnafımıza rahat bir nefes aldırdık. Esnafımızın kullandığı kredinin yüzde 50'sini devlet ödüyor. Yeni çıkan kanunla AVM'lerde esnafımızın da yer alması sağlandı.

İktidara gelir gelmez esnafımızı ayağa kaldırmak için süratle adımlar attık. Limitlerini de artırdık, kesintileri azalttık. Prim borçlarını yapılandırdık.

Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya ve onunla birlikte başkanlık sistemine geçmemiz gerektiğine inanıyorum. Başkanlık sistemiyle birlikte parlamentoda yaşanan bu çok başlılık ortadan kalkacaktır. İstikrarın olmadığı ülkede güven bulamazsınız. Hızlı karar alabilmek için başkanlık sistemini uygulamamız lazım. G20 ülkelerinin 10 tanesi başkanlık istemiyle yönetiliyor. Bunlar bu işi bilmiyor mu? Bu iş için 400 milletvekili lazımdır. Seçimle başa gelmiş bir başkandan 'tek adam' da çıkmaz 'diktatör' de çıkmaz. Bu böyle bilinmeli.