Bahçeli'den Hat-Trick

Bisküviye 'püskevit', Ekmeleddin'e 'Ekmel ve Ekmaladdin' diyen MHP lideri Bahçeli, Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı farklı isimlerde telaffuz etti: Boyhan, Boyden, Bayden...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 02:00
Bahçeli’den Hat-Trick

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o kendine has tarzı ile dünkü grup konuşmasını sosyal medyanın zirvesine çıkardı. Daha önce, Bisküviye 'püskevit', Ekmeleddin'e 'Ekmel ve Ekmaladdin' diyen MHP lideri Bahçeli, dünkü konuşmasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı ziyarete değindi.

YENİ TREND 'CO BOYHAN'
Bahçeli, "ABD Başkan yardımcısı Joe Boyhan, Türkiye'ye gelmiştir" diyerek, il gagına imza attı. Bahçeli, ikinci Biden gafında, "Bir bayram sabahı, Boyden benim için bu ifadeleri kullandıysa tarih olmuştur demiştir" ifadelerini kullandı. Bahçeli üçüncü gafında ise Biden'ı, "Bayden" diyerek, Twitter'da 'trend topic' oldu. Bahçeli hakkında sosyal medyadaki yorumlar şöyle:
Çok BAYDIN be Sayın Bahçeli.
Reytinleri yerle bir eden Bahçeli'dir. Bir de sandıkları patlatsa...
Bahçeli'nin Co Bayhan'ının 48 saatlik Türkiye ziyaretinin otel masrafı: 625 bin dolar
Bahçeli'den Joe Biden isminin okunuşuna yeni alternatif: Co Boyhan.
Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli olmasa tadı çıkmaz bu siyasetin. Komikler be abi...
Bahçeli'nin Biden'i Türkleştirme çabaları: Boyden-Boyhan...

Söz savunmanın!
MHP'liler, Genel Başkan Bahçeli'nin sosyal medyada eleştirilmesine sert tepki gösterdi. Birçok Ülkücü genç, sosyal medyada Bahçeli'yi savundu. Bahçeli'nin Biden yerine farklı ifadeler kullanmasının eleştirilecek bir durum olmadığını belirten Ülkücüler, "Sonuna kadar Bahçeli. Çünkü o sadece ve sadece ülkesini düşünüyor. Eleştirilerin dozu bir hayli kaçtı. Biz liderimizi sonuna kadar savunacağız. Bunu herkes böyle bilsin" ifadeleriyle eleştirilere tepki gösterdi.