Erdoğan coşkusu

Makedonya, Başbakan Erdoğan'ı bağrına bastı. Erdoğan, 'Allah'tan başka hiçbir güç önünde eğilmeyiz. Emperyalist düzen ezer. Mesele, buna karşı azimle mücadele vermektir' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2011 Güncelleme 01 Ekim 2011, 00:00
Erdoğan coşkusu

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Makedonya'daki Balkan Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuştu... Emperyalizme de atıfta bulunan Erdoğan, birçok konuda mesaj verdi.
İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

DERDİNİZ, DERDİMİZDİR...
* Burası bana ecdadımızın kokusunu hissettiriyor. Bizlere bıraktıkları o eşsiz ve paha biçilmez mirası geleceğe taşıma noktasında da büyük bir ümit ve güven veriyor.

* Farklı vesilelerle birçok üniversitede bulundum. Bugünkü heyecanım, ruh dünyamdaki coşku ve sizlerle birlikte yaşadığım bu heyecanı daha önce başka bir üniversitede yaşamadım.

* 20. Yüzyıl, hafızalarda savaşlar ve bunların sebep olduğu bölünmelerle anılıyor. Ne yazık ki bir tarafta medeniyetler ittifakının mücadelesini veren ülkeler varken, bir diğer tarafta da medeniyetleri savaştırmanın mücadelesini veren ülkeler var. Emperyalist güçler arzularından hiçbir zaman vazgeçmez. Yani ezen ve ezilenler muhakkak olacak. Mesele bunun farkında olmak ve bu mücadeleyi verebilmektir.

* Ne mutlu ki bütün acıları geride bırakıp daha aydınlık bir geleceği kucaklamak adına bölgemizde Türkiye'nin de katkılarıyla yeni bir iklimi, barış iklimini yakalamış durumdayız.

* Camiler etnik grupların değil, tüm Müslümanlar'ın, tüm mezheplerin ortak yeridir. Arab'ın, Acem'in camisi farklı olamaz. Arnavut'un, Türk'ün, Makedon'un, Boşnak'ın camisi farklı olamaz. Hepsi aynı kıbleye dönüyor. Aynı duaları, sureleri okuyoruz. Onun için orada ayrılık tanıyamayız.

* Sevinciniz sevincimiz, derdiniz derdimizdir. Allah'tan başka önünde eğildiğimiz güç yoktur.

YAHYA KEMAL'İN ŞİİRİNİ OKUDU
Bakınız, kendisi de bu coğrafyanın ortak sembolü olan Yahya Kemal, bu aziz şehri nasıl tarif ediyor: Üsküp ki Yıldırım Beyazıd Han diyarıdır, evlad-ı Fatihana onun yadigarıdır. Firuze kubbelerle bizim şehrimizdi o; yalnız bizimdi, çehre ve ruhiyle bizdi o. Kalbimde bir hayali kalıp kaybolan şehir! Ayrılmanın bıraktığı hicran derindedir! Çok sürse ayrılık, aradan geçse çok sene, biz sende olmasak bile, sen bizdesin gene." Erdoğan, "İşte Üsküp böyle bir şehir, Bu topraklar insana vazgeçilmez bir lezzet, hiç kaybolmayacak bir ilham ve özlem veriyor" dedi.

BARIŞ İKLİMİ GELDİ
Erdoğan, Kalkandelen'de, cuma namazını tarihi Alaca Camii'nde kılmasının ardından, caminin yanında bulunan ve onarımı tamamlanan kız Kuran kursunun açılış törenine katıldı.

* Başbakan Erdoğan'ın Makedonya zirayetine eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de katıldı.