Sistem dışı

Evde oyun oynadığı sırada düşen 4 yaşındaki Yağmur, hastaneye gitti. Sistemde küçük kızın 2,5 yıl önce öldüğü söylendi. Aile şoka girdi! Anne Emine Keskin, durumun düzeltilmesini istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2017 Güncelleme 13 Mayıs 2017, 00:00
Sistem dışı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da ailesi tarafından hastaneye götürülen 4 yaşındaki Yağmur, kayıtlarda ölü olarak gözüktüğü için muayene edilmedi! Skandal olay geçtiğimiz gün Esenler'de meydana geldi. 4 yaşındaki Yağmur, akşam saatlerinde evde oynarken dengesini kaybetti. 2 çocuk annesi Emine Keskin, durumu erkek kardeşi Ramazan Serdar Güler'e söyledi. Abla-kardeş, Yağmur'u da alıp evlerinin yakınında bulunan devlet hastanesine gitti. Ancak hastane görevlisi, giriş kaydı yaptığı sırada Yağmur'un sistemde ölü olarak göründüğünü söyledi. Bunu duyan anne, şok geçirdi! Çocuk acil servisinde de aynı durumla karşılaşan anne, 28 Ağustos 2015'te çocuğun hastaneye geldiğini, o tarihte hastane kayıtlarına yanlış girilmesi nedeniyle Yağmur'un ölü olarak göründüğünü öğrendi.

DOKTORLAR İLGİLENMEDİ...
Sisteme yeni giriş yapmaya çalışıldı ancak 'Hastanın çıkışı vefat olarak yapıldığı için yeni giriş yapılamaz' uyarısı çıkınca iş çıkmaza girdi! Kayıt yapılamadığı için kızını muayene de ettiremeyen anne, yetkililerden yardım istedi. Doktorların kızıyla hiçbir şekilde ilgilenmediğini söyleyen anne Keskin, hastane hakkında hukuk savaşı başlatacağını söyledi. "Benim çocuğum ölmedi, yaşıyor" diyen anne, şunları söyledi: "Yaklaşık 2.5 senedir çocuğum ölü olarak gözüküyor. Durumu servisteki doktorlara anlattım. Ancak bize 'Beni ilgilendirmiyor' dedi. Ne çocuğa müdahale edildi, ne röntgen çekildi. Biz kızımızı ölü olarak taşıyormuşuz yanımızda yani gördüğünüz gibi benim çocuğum yaşıyor çok şükür hiçbir hastalığı yok. Biz bunlardan şikayetciyiz ve bu durumun düzeltilmesi istiyorum."