Balyoz imamına FETÖ-şok

FETÖ’cü terörist Tuncay Opçin, Balyoz kumpasının 1 numaralı sanığıydı. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Yatakta basıp şafakta asacaklar” diye tweet attı. Hakkında terör örgütü üyeliğinden tutuklama kararı çıkartıldı. ABD’ye kaçtı. Aylık kirası 3 bin dolar olan inine saklandı . Opçin, ailesi ile alışveriş yaparken objektifimize yakalandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2016 Güncelleme 27 Eylül 2016, 02:07
Balyoz imamına FETÖ-şok

İÇİNDEKİLER

Tarihler 20 Ocak 2010'u gösterdiğinde şimdi kapatılmış olan Taraf gazetesinde çeşitli belgeler yayınlandı. Söz konusu belgelerde askeri darbe planları olduğu iddia edilen bilgiler vardı. Bu kumpasın ardından Türkiye, Balyoz davası ile tanıştı. Aralarında hem emekli hem de muvazzaf askerlerin bulunduğu 365 sanık gözaltına alındı. Yıllarca hapis yattı. 2014 yılında bu kumpasın Fetullahçı Terör Örgütü tarafından hazırlandığı anlaşıldı. Balyoz belgelerini "bavulla" Taraf'a taşıyan gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde de Taraf'ın genel yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan, cezaevine yollandı. İşte bu kumpasın bir numaralı yöneticisi olmakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Tuncay Opçin, ABD'de saklandığı ininde ailesi ile alışveriş yaparken muhabirimize yakalandı. Opçin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kalleş girişimini organize eden isimler arasındaydı. 14 Temmuz'da ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Yatakta basıp şafakta asacaklar" diye tweet attı. ABD'deki ininden bu mesajları atan hainin Texas eyaletinde Houston yakınlarındaki Sugar Land kentinde elini kolunu sallayarak dolaştığı ortaya çıktı.

TAKVİM, ABD'ye giderek Opçin'i ailesi ile birlikte yakaladı. Tuncay Opçin'in FETÖ'nün ana karargahı olan ABD'de, Sugar Land ile Pensilvanya kentleri arasında mekik dokuduğu anlaşıldı. Ayrıca Opçin'in 'başterörist' Fetullah Gülen ile FETÖ imamları gibi örgütsel faaliyetlerine devam ettiği vurgulandı.

KAÇIŞ UZMANI!
Terörist Opçin'in, ağırlıklı olarak Pensilvanya'da kaldığı ancak Sugar Land'e çocuklarını görmeye gittiği gelen bilgiler arasındaydı. Opçin'in Sugar Land'de kapalı, güvenlikli bir sitede ikamet ettiği açıklandı. Bu sitenin kira bedelinin ise aylık 3 bin doların üzerinde olduğu saptandı. Yani terörist Opçin diğer masraflarla birlikte ayda kendisine 4 bin dolara mal olan bir sitede yaşamaktaydı. Opçin'in giderleri ise diğer tüm 'örgüt monşerleri'nin giderleri için ayrılan FETÖ örtülü ödeneğinden karşılandı. Bu arada Tuncay Opçin, FETÖ'nün üyeleri için yurt dışına kaçma ve yurtdışında yaşama yollarını anlatan tweetler atmıştı. Opçin şöyle yazmıştı: "Bu gibi büyük kırılma anlarında, önemli olan ayakta kalabilmek. Bunu Türkiye'de başarmak mümkün değilse geride 200 ülke var. Dünya vatanım, insanlık kardeşim. Türkiye'de doğduk diye orada yaşamak zorunda değiliz." Tuncay Opçin, örgüt üyelerine yönelik bu tavsiyelerini, Balyoz kumpasından ötürü hakkında soruşturma başlatılacağı istihbaratını FETÖ üyelerinden alır almaz hayata geçiren ve firar eden kişiydi. Terörist Opçin ayrıca Houston imamı Kemal Öksüz'le yakın teması olan ve sık sık bir araya gelen bir isimdi.

İŞTE O BAVUL
Balyoz kumpası, TSK'daki FETÖ'cü teröristlerin önünü açmak için Gülen'in talimatıyla Tuncay Opçin öncülüğünde yapıldı. Opçin'in kurguladığı kumpas belgeleri, bir bavulla Taraf gazetesine yollandı. Bavulu taşıyan isim ise o dönem gazetede muhabirlik yapan Mehmet Baransu'ydu. Baransu tutuklandı, Opçin kaçtı.


* Baransu'nun eski eşi Esra Konur savcılıkta verdiği ifadesinde, "Opçin, Baransu'ya belge ve para veriyordu" demişti.


1) FETÖ'nün kara kutusu Tuncay Opçin, geçtiğimiz günlerde şafak söktükten sonra Sugar Land'daki lüks konutundan çıktı. Yanında eşi ve çocuğu da vardı.



2) Opçin, önce çevresine bakındı. Ardından ailesini yanına alıp aracına bindi. Evinin yakınındaki bir alışveriş merkezine gitti.



3) Balyozcu Opçin ile eşi, markette uzunca bir süre alışveriş yaptı. İki sepet dolusu ürünle çıktı. Opçin çifti, yanlarında bulunan çocuklarına da Toysrus'tan oyuncaklar aldı.



4) Yüklü miktarda alışveriş yapan çift, aldıkları ürünleri araçlarına taşıdı. AVM'den uzaklaştı.



ABDURRAHMAN ŞİMŞEK-SERKAN BAYRAKTAR