İhanette son Nokta

AK Parti, sandıktan zaferle çıktı. Bu başarı Gülen ve destekçilerini yıktı. Paralel Yapı ve kaos medyası, seçim sonrası çirkin manşetlerle milletin zaferini gölgelemeye çalıştı. Nokta dergisi, iç savaş çığırtkanlığı yaptı. Dergi için toplatma kararı alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2015 Güncelleme 03 Kasım 2015, 01:18
İhanette son Nokta

İÇİNDEKİLER

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerden beri her seçim birinci parti olarak TBMM'ye giren AK Parti, beşinci genel seçimde de geleneği bozmadı. AK Parti, 1 Kasım'daki seçimden de zaferle ayrıldı. 7 Haziran seçimlerindeki düşüşün ardından 5 ayda oylarını 8 puan artıran AK Parti yüzde 49.5 rekor oyla yeniden iktidar oldu. Bu seçim sürecinde sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve hükümeti hedef alan bazı gazeteler, seçim başarısını çarpıtarak manşetlerine taşıdı. 1 Kasım seçim sürecinde seçmenlere hakaret eden yayınlarıyla bilinen Sözcü gazetesi, seçim günü de manşetiyle seçmeni aşağılamaya devam etti. Seçmenleri beyinsiz olmakla suçlayan gazete, AK Parti'nin seçim başarısına kılıf bulmak için çırpındı.



KIŞKIRTICI KAPAĞA TEPKİ YAĞDI
Seçim sabahı okuruna "Beyninizi yanınıza alın" diye seslenen Sözcü, AK Parti yüzde 49.5 oy alınca "Milleti tatile gönderdiler, seçime katılım azaldı" diye yazdı. Halbuki seçime katılım önceki seçimlere oranla daha yüksekti, yüzde 85 seviyelerine kadar çıkmıştı. Cumhuriyet, Taraf ve Yurt gazeteleri de seçim boyunca devam eden korku çığırtkanlığına seçim sonrasında da devam etti. "Korkunun Zaferi, Kaos Planı Tuttu, Korkuya Oynadı Kazandı" başlıklarıyla çıkan gazetelerde, seçim başarısızlığının faturası halka kesildi. Paralel Yapı'nın yayın organı Zaman gazetesi de AK Parti'nin oylarının yükselişe geçmesini "Terör, AK Parti'ye Yaradı" başlığıyla verdi. Paralel yapının yayın organı "Nokta" dergisi ise skandal bir dergi kapağına daha imza attı. 1 Kasım seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından yeni sayısının kapağını sosyal medyadan yayınladı. Dergi haberinde "2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı'nın başlangıcı" başlığını kullandı. Kışkırtıcı kapağa tepki yağdı. Savaş çığırtkanlığı yapan dergi hakkında toplatma kararı alındı.

HÜRRİYET SEÇİM RENK DEĞİŞTİRDİ
Haziran seçim sürecinde HDP'li Selahattin Demirtaş'ı "Cici çocuk" ilan eden Hürriyet, 1 Kasım seçimi öncesinde de Demirtaş ve HDP'nin oylarına zarar gelmemesi için elinden geleni yaptı. Ancak işler istediği gibi gitmeyince geri adım attı. Hürriyet, AK Parti yeniden tek başına iktidar şansını kazanınca değişti ve seçimin hemen ertesi günü AK Parti'nin zaferini yücelten bir birinci sayfa hazırladı.

İSRAİL CUMHURİYET'İ

Cumhuriyet, AK Parti'nin seçim zaferini, "Korkunun zaferi" olarak gördü. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yediot Ahronot da seçimlere Cumhuriyet ile aynı açıdan baktı. Cumhuriyet ile israil gazetesinin ortak manşeti şaşırttı.