Paralel örgütün hain planı!

Dönemin paralel tetikçisi Karşı'nın eski sahibi Turan Ababey A Haber'de konuştu Pensilvanya çetesinin ateşi çıktı. Ababey Deşifre programında paralel örgütle ilgili bomba açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 19 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2015, 01:01
Paralel örgütün hain planı!

İÇİNDEKİLER

İşte Ababey'in açıklamalarından satır başları;

YAZARLAR ÖZELLİKLE SAYIN ERDOĞAN'I HEDEF ALMAK İÇİN SEÇİLMİŞTİ

İlk başlangıçta oyun olmaz. Oyun varsa da çok güzel işler. Ben cemaat karşıtıyım. Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem konuştuğumuz zaman ''iki cepheyle savaşmayalım, yoruluruz'' dedi. Çalışanların ve Yazı Kurulu'nda olanların hepsi özellikle seçilmiş kişiler. Tek hedefleri Tayyip Erdoğan'a zarar vermek. Kendi basını var, kendi televizyonu var, Zaman Gazetesi var. Bizim on binlik tirajlı gazetemize mi kalmışlar? Genel Yayın Yönetmeni bana ''Zaman Gazetesi'nin bir ağırlığı var. Zaman Gazetesi yayınlarsa kendilerini ifşa etmiş olurlar orada. Onun için bizde yayınlanıyor'' dedi.

CEMAAT ÇOK UCUZA REKLAM YAPTI
Cemaatin bize faydası oldu. Cihan Haber Ajansı 485 bin liralık reklamı çok cüzi fiyata reklamımız yaptı. Onu da vermedim zaten. Eren Erdem sorduğum sorulara cevap versin; Hürriyet gazetesine verdiği röportajda diyor ki 35 yaşındayım. Geçen ki konuşmasında 28 Şubat yargılandım diyor. Savcılara soruyorum sayın savcılar 11 yaşındaki çocuğu yargıladınız mı? Eren Erdem kaç defa tutuklandım diyor. Soruyorum kaç defa tutuklandı? Bu tip olaylardan sonra ben Eren Erdem'in peşine düştüm. Kim bu adam diye. Kurum kartı yapılacak bana verdiği tüm bilgiler yanlış. Ne diye gerçekleri saklıyorsun?

12 NİSAN'DAN SONRA BİRGÜN GAZETESİ'NİN TİRAJI ARTTI
Hergün muhalefet partisinden milletvekilleri geliyordu. Gelip yemekhanede, resim çekip tweet atıyordu 'biz işçinin, çalışanın yanındayız' diye. Benim adımı mahvettiler. Muhalefet gazetesinin içinde olanlar, bizim gazete kapandı diye halay çekip oynayanlar olmuş. Oradan tiraj bize gelecek diye oynamışlar. Biz kapandıktan sonra zaten hangi gazetenin tirajı artmış belli. 12 Nisan'dan sonraki tiraj artmasına baksınlar. Birgün Gazetesi'nin tirajı arttı.

TAPELERDE İMZASI OLAN KİŞİ ŞU ANDA MİLLET GAZETESİ'NDE GENEL YAYIN YÖNETMENİ
Ufuk Köroğlu'nun çok imzası oldu tapelerde. Bugün çalıştığı yere bakın. Tapelerin çoğunun altında onun imzası vardı. Şimdi ödül olarak da Millet Gazetesi'nin haber sitesinin genel yayın yönetmeni olmuş.

TAPELER SERVİS EDİLİYORDU
Bu haberler bir muhabirlik başarısı değildi. Bana denilen bu cemaatin bir finansla şirketinden toplanıp kopyalanıp kendi bünyesinde olan ve kendine yakın olan basına servis ediyorlardı. Bana denilen Zaman Gazetesi'nin bir ağırlığı var. Buradan yayınlanırsa kendimizi deşifre oluruz dediler. Tapeleri önce biz sonra STV yayınlıyordu. Biz ilk sayımızda MİT Tırları sayısıyla çıkmayı planlamıştık ama çıkamadık. MİT Tırları görüntüleri geldi bize bu tartışıldı. Ama kanunen sıkıntı olacağı için yayınlamadık. Eren Erdem yalan söylüyor, sözleşme imzalandı 3 milyon dolar. Ben yazı işlerine karıştığım zaman Eren Erdem ceketini alıp gidecek. 3 milyon dolar alacak. Ben karışırsam benden tazminat alacak. Ben gizli tanık değilim öyle olsa yayına çıkmazdım. Bana gizli tanık diyenlere inanmayın. İşte biz buna Paralel örgütü diyoruz işte. Tapeler paralel bir finans şirketinde kopyalanıyor montajlanıyor ve yayına hazır getiriliyordu. Arada bir aracı vardı.

MART AYINDA BÜYÜK KAOS PLANLIYOR
Cemaatten bir gazeteciyle konuştum beni teselli etti. "Bak göreceksin o sarayda oturamayacak"dedi. Bana dedi ki bu Gezi olaylarında çok bir şey olmadı ama Mart ayı geliyor, Nevruz olayları geliyor. Doğu ve Güneydoğu'da olaylar patlayacak. O esnada tapeler, ses kayıtları yayınlanacak, servis edilecek' dendi. Amaçları Akdeniz'i, İçanadolu'yu, Batı'yı da bu şekilde ayağa kaldırıp, bütün insanları sokağa döküp, şuandaki iktidarı yıkmaya çalışmak.

PARALEL TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK YAPTIĞIM İÇİN PİŞMANIM
Biz bir terör örgütüne yardım ettik. Yardım ve yataklık ettik. Bunun adı budur. Yardım ettiğim için pişmanım. Şu anda bile casusluk faaliyetleri devam ediyor. Zaman gazetesi Karadeniz baskılarımızda sıkıntıya düştüğümüzde bize baskılarımızda yardımcı oluyordu.Gezide eylem yapanlara çok para harcadım.