PKK'lılar Hüda-Par'lıların evlerini kuşattı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH), Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyelerinin evlerinin etrafını kuşattı. Hüda-Par'lıların evlerini ateşe veren PKK'lılar mahalleye giriş ve çıkışları engellemek içinde hendek kazdı.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 27 Aralık 2014, 13:27
PKK’lılar Hüda-Par’lıların evlerini kuşattı

İÇİNDEKİLER

Şengal'de öldürülen YPG'lilerin cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK'lıların ilçede muhafazakar ailelerin oturduğu evler uzun namlulu silahlarla tarandı 3 ev ateşe verildi. HÜDA Par ilçe yöneticilerinden Aziz Deniz'in babası Abdullah Deniz'in açılan ateş sonucu evinde öldürüldüğü öğrenildi. PKK'lıların mahalle araç giriş ve çıkışını önlemek için yollara hendek kazdığı ifade edildi.

HÜDA PAR'lı yetkililerin verdiği bilgiye göre, Şengal'de öldürülen 4 YPG militanının cenazeleri gece saatlerinde Habur Sınır Kapısından alınarak Cizre'ye getirildi. Kobani bahanesiyle ikinci bir 6-7 Ekim olayları çıkarmaya çalışan PKK yandaşları, HÜDA PAR'lıların oturduğu Nur Mahallesine saldırdı.

HAMİLE KADIN VE ÇOCUKLARIN YAŞADIĞI EV ATEŞE VERİLDİ
Ateşe verilen evlerden birinde hamile kadın ve çocukların bulunduğu bu kişilerin duvarların balyozlarla kırılarak tahliye edildiği öğrenildi.

SALDIRANLAR DAĞDAN İNEN PKK'LILAR

Elibüyük şunları söyledi: "Bu Mahalle 3-4 aydır saldırı altında olan bir mahalle. 6-8 Ekim olaylarına benzer bir kalkışma bu. Güvenlik güçleri zamanında müdahale etmezzse çok sayıda ölüm haberi gelir. Sonuç itibariyle bir partilimizin babası evinde şehit edildi. Saldırıyı yapanlar dağdan inen PKK militanları. Gelişi güzel sokak çatışması değil. Evler önceden tespit edilmiş. Bu doğrultuda evler silahla taranıp sonra da ateşe verildi."



HÜDA-PAR ÜYELERİNİN EVLERİ KUŞATMA ALTINDA

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı. Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmakta zorlandı.

KANDİL 'DURUN' DEMİŞTİ
Önceki gün Kandil yandaşlarına özelikle maske takarak yol kesme, sokak eylemleri, kepenk kapattırma, tehdit gibi eylemlere son verilmesi konusunda çağrıda bulunmuştu.