PKK kepenk indirdi

Barış sürecinde en önemli adım atıldı. PKK sokak eylemleri, kepenk indirme, maske takıp yol kesme eylemlerine son verme kararı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2014 Güncelleme 27 Aralık 2014, 02:44
PKK kepenk indirdi

İÇİNDEKİLER

Hükümet'in ortaya koyduğu barış sürecine ilişkin yol haritasına yönelik İmralı- Kandil hattında görüş birliği oluştu. HDP heyeti, Kandil'e, Abdullah Öcalan'la yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını ve sürece yönelik beklentilerini iletti. Edinilen bilgiye göre, Öcalan'ın en önemli talimatı hükümetin sürece yönelik olmazsa olmazı "kamu düzeninin" sağlanması oldu. Örgüt yöneticileri de, bu konuda sorumluluklarını yerine getirecekleri sözü verdi ve dün itibarıyla KCK yöneticilerinin talimatı ile bölgedeki örgütün gençlik yapılanması toplantı yaptı.

EYLEMLERE MÜSAMAHA YOK

Toplantı sonrasında hükümetin rahatsızlığını dile getirdiği asayiş olaylarına son verme kararı alındı. Özelikle maske takarak yol kesme, sokak eylemleri, kepenk kapattırma, tehdit gibi eylemlere son verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre hiçbir şekilde çözüm sürecine zarar verecek eylemlere müsamaha gösterilmeyecek. Örgütten bağımsız hareket ederek bu tür eylemler yapanlar teşhir edilecek. 6-7 Ekim olaylarının ardından güvenlik paketi hazırlanmasını zorunlu kılan eylemlerin önü kesilmiş olacak. Güven adımlarının atılması ile beraber İmralı'ya devlet, HDP heyetinin yanı sıra teknik ekipler de gitmeye başlayacak. Aynı uzman ekip Kandil ile de yüz yüze görüşecek.

Hazal ATEŞ