Hürriyet suçunu kabul etti

Hürriyet, dün emlak sitesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili yaptığı hatayı kabul etti. Ancak geride birtakım soru işaretleri kaldı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2014, 15:25
Hürriyet suçunu kabul etti

İÇİNDEKİLER

Dün Hürriyet'in emlak sitesi Hürriyet Emlak'ta cumhurbaşkanlığı makamına yönelik büyü bir saygısızlık örneği yer aldı. Sitede Cumhurbaşkanlığı Sarayı 1 milyar dolar bedelle satışa sunulmuş ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına da bir mesaj yer almıştı.

Gelen büyük tepkiler üzerine Hürriyet'ten bugün yapılan açıklamada ilanın sitede yer almasının bir hata olduğu kabul edildi. Yapılan açıklamada Hürriyet'in çirkin bir saldırının hedefi olduğu ve herkesin ilan girişi yapabildiği vurgulandı, siteye Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Anıtkabir ile ilgili uygunsuz ve yakışıksız ifadelerin yer aldığı iki ilan girildiği edildi.. Ayrıca ilanların çok kısa sürede fark edilip kaldırıldığı da belirtildi. Bütün ilanların titizlikle incelendiğinin söylendiği açıklamada, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağı da vurgulandı.

Hürriyet'in açıklamasında yer alan "ilanlar titizlikle inceleniyor" ifadesine rağmen, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Anıtkabir'in nasıl satışa çıkmış gibi göründüğü, bu ilanların editör onayından geçtiği anlaşılamadı. Bu da olayda kasıt olma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

HÜRRİYET'İN 'PARDON' TAKTİĞİ

Bu olayda da gerçekleştiği üzere son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye yönelik algı operasyonlarının ardından, gelen tepkiler üzerine Hürriyet'in seferinde geri adım atarak 'pardon hata yapmışız' demesi dikkat çekiyor. Fakat Hürriyet'in özür dilemesi pek bir şeyi değiştirmiyor, çünkü kamuoyunda oluşturulmak istenen algı, bu operasyonlarla amacına ulaşmış oluyor.