Hürriyet'ten büyük saygısızlık!

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesinde bir skandal daha... Cumhurbaşkanlığı Sarayı gazetenin emlak sitesinde 1 milyar dolar bedelle satışa sunuldu...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2014, 20:39
Hürriyet’ten büyük saygısızlık!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'le olan kirli işbirliğinin deşifre olmasının ardından Aydın Doğan kendi medyasında ahlaksız ve saygısız haberlere yer vermeye devam ediyor. Son olarak gazetenin emlak sayfasında Cumhurbaşkanlığı binasını satılığa çıkarıldı. İlan, Tayyip Erdoğan adıyla ve "Sahibinden AOÇ'de 100 odalı lüks saray" başlığıyla sitede yer aldı.

1 milyar dolar bedelle satışa çıkarılan "Ak Saray" için Hürriyet'in emlak sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına şu mesaj da yayınlandı:

"Evet değerli vatandaşlarım. Milli iradeyi hazmedemeyen bazı mihraklar, bu sarayı gündeme getirerek istismar ettiği için, zaten milletimin olan bu sarayı milletime satıyorum.Sistem kabul etmediği için yazamadım. Sarayımızın fiyatı 1 milyar Amerikan doları. Pazarlık payı var. Saray yerin altında 4, yerin üstünde 4 olmak üzere toplam 8 kat. Şimdilik 1000 odası var. Şu an yapılan kısımlarla oda sayısı 5000'i bulacak. Mahkeme yapımı durdurduğu için, şu an ruhsat yok. Ama yeni HSYK'nın atayacağı hakimler ile bu problem çözülecek."

ALGI OLUŞTURMA ÇABASI
Hürriyet sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından ilanı kaldırdı fakat ilanın teknik olarak editör onayı olmadan yayınlanması mümkün değil. Sosyal medyada Hürriyet'in yine kirli bir oyun ve algı oluşturma çabası içinde olduğu yorumları yapıldı