Terör estirdi

Kurban kesenleri teröristlerle bir tutan Leman Sam, yine rahat durmadı. 'Esra Elönü denen kadını, IŞİD'in köle pazarına gönderin' dedi. Hakarete uğrayan TV programcısı ise sanatçıyı şikayet etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2014 Güncelleme 25 Ekim 2014, 00:00
Terör estirdi

İÇİNDEKİLER

Sanatçı Leman Sam'ın başı Twitter'da yaptığı yorumlar yüzünden derde girdi. Kurban kesen Müslümanlar'ı IŞİD militanlarına benzeten sanatçı, son olarak TV programcısı ve yazar Esra Elönü Civliz'i üzdü. Civliz, sanatçı Leman Sam'ın twitter'da kendisine hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Sesiyle büyüleyen ünlü sanatçı Sam, Kurban Bayramı'nda attığı tweetle tepki topladı.

MANEVİ ACI ÇEKMİŞ
Sam, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" dedi. Kendisini eleştirenlere ise "Cahilsiniz" cevabını verdi. Sanatçının kızı Şevval Sam, annesine destek verirken, büyük kızı Şelale Sam ise "Üslubu yanlış" diyerek tepkisini dile getirdi. Geri adım atmayan Sam ise sivri mesajlar atmaya devam etti. Gazeteci Hüsnü Mahalli, twitter hesabından "IŞİD kaçırdığı Ezidi, Hristiyan ve Türkmen kadınları köle pazarında satmaya başladı" paylaşımında bulundu. Sam ise Mahalli'ye cevap olarak, "Esra Elönü denen kadını gönderin oraya" şeklinde yazı yazdı. Hakarete uğradığını söyleyen Civliz ise avukatı aracılığıyla sanatçı hakkında şikayetçi oldu. Civliz'e yönelik cariyelik, kötü kadınlık isnat edildiği belirtilen suç duyursu dilekçesinde, Leman Sam'ın kamuya açık bir ortamda Civliz'in onur, şeref ve haysiyetine hakaret ettiği kaydedildi. Dilekçede Esra Elönü Civliz ve sevenlerinin suça konu tweet nedeniyle manevi acı ve ızdırap çektiği belirtilirken sanatçı Leman Sam hakkında kamu davası açılması talep edildi.