Güven oylaması çakışıyor

AK Parti, Pazartesi günü yeni kabine ile ilk grup toplantısı yapacağını açıkladı. Güven oylamasının yapılacağı öngörülen 6 Eylül'de CHP Kurultayı'nın olması ise muhalefeti kızdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2014 Güncelleme 30 Ağustos 2014, 01:47
Güven oylaması çakışıyor

İÇİNDEKİLER

Yeni Bakanlar Kurulu listesi dün öğlen saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanırken hız kesmeyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'deki ilk grup toplantısını 1 Eylül Pazartesi günü yapacağını açıkladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısında, "TBMM'yi; Anayasa'nın 109. ve 110. İçtüzüğün 123. ve 124. maddeleri gereğince Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Bakanlar Kurulu programının okunması, görüşülmesi ve güven oylaması için Anayasa'nın 93. ve TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddeleri uyarınca 1 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Sayın milletvekillerinin belirtilen gün ve saatte Genel Kurul Toplantısı'na katılmalarını rica ederim" denildi.

CHP KURULTAYI İLE ÇAKIŞACAK
Hükümet programı 1 Eylül Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda okunacak. Programın okunmasından itibaren iki tam gün geçtikten sonra yani 4 Eylül'de program üzerinde görüşme açılacak. 6 Eylül'de ise güven oylaması yapılacak. Güven oylamasına ilişkin takvimin, CHP'nin 5-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayı dikkat alınarak planlanması gündeme gelmişti. Güven oylaması, CHP kurultayının 2'nci gününe denk gelecek.