O da bilmiyor

Fethullah Gülen ceket sayısından sonra odaları da şaşırdı. Cemaat medyası 2 yıl içinde Pensilvanya Malikanesi'nden üç farklı odayı, hocanın fakirhanesi diye yutturmaya çalıştı. Yetmedi paravan kullanıp dev odayı 'salon salamonje'ye çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2014 Güncelleme 19 Mart 2014, 02:15
O da bilmiyor

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in her geçen gün itibarı yerlere inen cemaatini kurtarmak adına Zaman gazetesine verdiği röportajda, dün bir komedi daha yaşandı.

Gülen önceki gün yayınlanan röportajın ilk bölümünde fotoğraf çekimi için getirilen ceket için "Bu benim ceketim değil. Hayatımda hiçbir zaman iki ceketim olmadı" diyerek komik duruma düşmüştü. Geçmişte birçok farklı ceket giydiği apaçık belli olan hoca, bu sözlerle kendisini mütevazı ve alçakgönüllü göstermeye çalışmıştı. Hocanın dünkü röportajına ise beddua ve yatak odası damga vurdu.

Kur'an ayetine ayağını uzatıyor!Kur'an ayetine ayağını uzatıyor!

DİNLEMEDEN MAĞDUR OLMUŞ
Gülen bir müridine verdiği röportajın ikinci bölümünde paralel yapı ve paralel yapı olmakla itham edilen hiçbir bürokratı tanımadığını yinelerken, cemaatin neden bu şekilde suçlandığını da anlamadığını belirtti.

3 farklı oda 1 hoca3 farklı oda 1 hoca

Fethullah Hoca dershanelerle ilgili olarak ise "Bizim dershane sahibi olmamız madem ki sizin için hayat memat meselesi, öyleyse rica edelim bizim arkadaşlarımız belli bir süreçte kapatsınlar dershaneleri. Böylelikle camia ile alakası olmayan dershane sahipleri mağdur olmazdı" diyerek yine şaşırttı. Hocanın dinlemelerle ilgili yorumu ise 'pes artık' dedirtti.

Gülen "Ben de, arkadaşlarım da dinleme mağduruyuz" diyerek yüz binlerce insanı dinleyen paralel yapıyı bir kez daha görmezden geldi.

25 milyar dolarlık ceket25 milyar dolarlık ceket

BEDDUALARA DOYAMADI
Gülen'in dünkü röportajına damga vuran konu ise öncelikle beddua oldu. İnsanları şoke eden ve bir mümine yakışmayacak ifadeler içeren beddua için konuşan Gülen, "Eğer ben senin dediğin gibi öyleysem Allah benim belamı versin, yok değilsem bu yalan ve iftirayı atan senin belanı versin. O gün de duam o oldu. Yine aynı noktadayım. Eğer biz çeteysek, örgütsek Allah bizim belamızı versin, eğer 'paralel' devletsek bizim belamızı versin, değilse bunları bu masum cemaate isnad edenlerin belasını versin!" diyerek beddualarına devam etti.

Fethullah Gülen CIA ajanı!Fethullah Gülen CIA ajanı!

Gülen'in ceket skandalından sonra dünkü demecinde ise bir de oda skandalı yaşandı. Defalarca farklı ceketlerle görüntülenen Gülen, tek bir ceketi olduğunu iddia ederek röportajını dramatikleştirmeye çalışırken dün ise röportajda bir oda polemiği yaşandı.

Gülen'in bir malikhanede değil, o yapı içinde küçücük bir odada yaşadığını anlatmak isteyen cemaat medyası, "İşte Gülen'in odası' diyerek paravanla bölünmüş ve mizansenle kurulmuş küçücük bir yeri hocanın odasıymış gibi gösterdi. Oysa Gülen'in sohbetlerini yayınlayan herkul.org sitesi 2012'de, yine Zaman gazetesi ise geçen yıl farklı resimler paylaşarak, Gülen'in odası diye servis yapmışlardı. Röportajdaki bu skandal yanlışlık "Hoca ceketinin sayısını da kaldığı odaların sayısını da bilmiyor" diye yorumlandı.

STV iyice zıvanadan çıktıSTV iyice zıvanadan çıktı

PARAVAN UYANIKLIĞI
20 Ağustos 2013 tarihli Zaman gazetesi internet sitesinde yer alan fotoğrafta, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikane içinde genişçe bir çalışma odası ve onun içinde bulunan bir yatak odasında kaldığı belirtilmişti.

Dünkü röportajda ise geniş çalışma odası bir paravanla bölünerek ve odanın içindeki yatağın yeri değiştirilerek farklı bir mizansen oluşturuldu. Bu mizansenle 25 milyar dolarlık bir örgütün lideri olan Gülen'in küçücük bir odada sadece bir döşek sahibi olduğu anlatılmaya çalışıldı. Bir paravanla salon salamonje'ye çevrilen hocanın odasına ait gerçek cemaatin kullandığı eski fotoğraflar sayesinde ortaya çıktı.

17 Temmuz 2012 Herkul.org



20 Ağustos 2013 Zaman



18 Mart 2014 Zaman