Karanlıkta 47 kurşun

Gezi lobisi bu kez Berkin'in ölümünü bahane etti. Kaos planı önceki gece yine tetiğe geçti. Karanlıktan atılan 47 kurşundan biri Burak'ın başına isabet etti. Evladını kaybeden babanın sözleri ise ders gibiydi: Benim canım yandı başkasının yanmasın. Bu ülkeyi Türk'ten başkası idare edemez.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2014 Güncelleme 14 Mart 2014, 02:01
Karanlıkta 47 kurşun

İÇİNDEKİLER

Berkin Elvan öldü. Talihsiz çocuğun vefatı, kaosla beslenen bütün lobicilerin ekmeğine yağ sürdü. Gezi ateşini körükleyen o zihniyet dün bir hayatı daha söndürdü. Bu kez 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu, kanla beslenen lobinin son hedefi oldu. Olay, Okmeydanı Dörtyol mevkiinde önceki gece meydana geldi. Elvan'ın cenaze töreninden sonra terör örgütü DHKP-C'li bir grup, Okmeydanı ile Kulaksız'ı kesen caddeye barikat kurmak istedi. Lastik yakan grup, çevredeki ev ve işyerlerine taş ve molotof attı. Mahalle sakinleri ise gruba "Yeter artık" diyerek tepki gösterdi. Bu sırada gruptaki 3 şüpheli, silahlarını mahalleliye çevirerek ateşledi. Tam 47 mermi sıkıldı. Karanlık sokaklardan atılan kurşunlardan biri, Burak'ın başına isabet etti. Ramazan Gün (34), Recep Kayacan (19) ve Hüseyin Taşbaşı (31) ise yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ancak Burak kurtarılamadı. Olay yerinde ilk incelemeyi yapan polis 36'sı 7.65, 7'si 9 mm ve 4'ü av tüfeği fişeği olmak üzere 47 boş kovan buldu. MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı.

SANKİ ANNESİNİN İÇİNE DOĞDU
Acılı baba Halil Karamanoğlu ise karanlık planlara tokadı indirdi. Karamanoğlu, yaşananları şöyle anlattı: "Olay akşamı Burak'la birlikte yemek yedik. Daha sonra ben evden çıktım. Oğlum da dışarı çıkmak isteyince annesi izin vermiyor. Ancak Burak dışarı çıkıyor ve 3 arkadaşıyla yürümeye başlıyor. Bu sırada bir grup çocukların üzerine geliyor. Çocuğumun işten gelip evden çıkması ve olayın yaşanması hepsi 10 dakika içinde oluyor. Kör kurşun geliyor, isabet ediyor. Eylemcilerden gelmiş kurşun. Karanlık tabii mermi nereden geliyor bilinmiyor. Herkes sağduyulu olsun. Benim canım yanıyor, yarın başkasının canı yanar.

'ABD'LİSİ, ALMAN'I İDARE EDEMEZ'
Yazık günah bu millete, bütün gençlere yazık. Hep birlik beraberlik içinde olacağız, bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Benim sağ sol herhangi bir ilgim yok. Biz hep Türk Milleti'yiz. Bir çocuğu ileri sürerek bu ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. Yani bu çocuk mu kurtarıyordu Türkiye'yi? Okmeydanı'nda kırmadıkları yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı böyle bir şey yok. Bir tane polis önüne çıkıp, 'Dur arkadaş nereye gidiyorsun' diyen yok. Herkesin evladı var. Bu ülkeyi Türk'ten başkası idare edemez. Dışarıdan Almanı, Amerikalısı gelip burada kimseyi idare edemez."

Halil Karamanoğlu, pamuklara sarıp büyütmüştü yavrusunu... Ancak 22 yaşındaki fidanını karanlık eller aldı... Gezi'yi karıştıran kurşunlar Burak'ı yaktı... Ve acılı baba Adli Tıp önünde oğlunun cenazesini beklerken dayanamadı... Ağıtları gözyaşlarına karıştı.

GERGİN GECE
Okmeydanı'nda, dün gece yine silah sesleri duyuldu. Kuzey Sokak'ta toplanan bir grup, ateş yakarak slogan attı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve akrep diye tabir edilen zırhlı araç sevk edildi. Silah sesleri üzerine polis ekipleri çelik yelek giyerek önlem aldı.

140 KARAKTER!
Sosyal medyada gazetelerde ve medyada boy gösteren amacı belli kişiler, karanlık kurşuna kurban giden Burak Can Karamonoğlu ve şehit polis Ahmet Küçüktağ için seslerini bile çıkarmadı.

CAN'IN CANI CAN DEĞİL Mİ!
Berkin'in ölümünün ardından yarayı kaşımak için tam sayfa ilan veren Fethullah Gülen'in gözünde, Can'ın canının değeri yoktu sanki. Bırakın ilan vermeyi, başsağlığı bile dilemedi.

Gezi'de "Çapulcuyum" diyen işadamı Cem Boyner, kaoscular için mağazalarına ilaç ve yiyecek yığınağı yaptı. İzzet Çapa işyerini kapattı. Murat Ülker ve M.Ali Alabora ilginç tweetler attı. TÜSİAD başsağlığı mesajı yayınladı. Sezen Aksu'nun açıklamaları ise kafaları karıştırdı. Ama hepsi, Karamanoğlu ve Küçüktağ için 140 karakterlik bir taziyeyi bile çok gördü.

HAYDİ MANŞET YAPSANA
Paralel medya, Berkin'in ölümünü manşetlere taşıyarak sokakları provoke etti. Taraf "Katiller! ... Berkin'i öldürdünüz" sürmanşetiyle provokatif tavrını gösterdi. Sol gazetesi "Bu hesap mahşere kalmaz" diyerek sokakları kışkırttı. Bunun ardından Burak Can, karanlık kurşunla öldürüldü. Polis memuru Küçüktağ şehit oldu. Bugün, "Türkiye ayakta", Sözcü "Berkin'i de böyle öldürmüşlerdi" manşetlerini attıp kaosa hizmet etti. İki can için ise "üç maymun tavrını" sergiledi.

CAN'DAN TAZİYE!
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, "İki yüzlülerin" aksine, saldırı sonucu hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu ve Tunceli'de şehit olan Ahmet Küçüktağ için anlamlı mesajlar verdi. Gökbakar, Karamanoğlu ve Küçüktağ'ın da bu ülkenin evlatları olduğunu söyledi. Twitter'daki hesabında, "Hayata veda eden genç kardeşimiz de, polisimiz de Türkiye'nin evlatlarıydı. Allah rahmet eylesin! Büyük Türkiye ailemize sabır diliyorum" diye konuştu.

4 nikah 1 cenaze4 nikah 1 cenaze