Başbakan Erdoğan: Bunlar Cemaat değil!

Başbakan Erdoğan, "Cemaat hayır işi yapar. Yurtta öğrencilerin paralarını alıp eve alacaksınız, gece kaldırıp başbakana bakanlara beddua ettireceksiniz, karşı çıkanları da kapıya koyacaksınız bu mu cemaat, bu densizliktir" dedi.

Giriş Tarihi 12 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2014, 02:27
Başbakan Erdoğan: Bunlar Cemaat değil!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Paralel yapıya yönelik atacağımız adımlarda hedefimiz karar verici olanlardır. Biz STK'lar değil, devlet içinde karar mekanizmaları içinde yer alıp da yanlışa sevk edenler varsa gereğini yapacağız. Bizimle ilgili özel bazı mahrem şeyleri araştıranlar varsa bunun uluslararası nitelikleri varsa bunlara yerinde kalabilir diyebilir miyiz." dedi.

"AMİRE DEĞİL ABİYE İTAAT"

"Artık bir savcının veya bir mahkemenin veya tek hakimin verdiği kararla dinleme mümkün değil." diyen Başbakan Erdoğan, "O konuda siparişler vardı. Artık gayri hukuki dinleme bu ülkede kalmayacak. dinleme paranoyasından Türkiye kurtarılacak. Amirine itaat eden değil, abilerine itaat eden mantık vardı." dedi.

"HER YERİN İMAMI VAR"

Başbakan Erdoğan, "Bir yargı imamı, emniyet imamı gibi imamları duyduk. Oysa biz imamı sadece camide bilirdik. Şimdi bir de alufte çıktı. Biz bunları konuşurken haya ediyorum. Biz hallere düşecekmiydik. Bu hale nasıl geldik. buna çanak tutan iş adamı sanatçısı, başka kesimler var. Zarar çıktı ortaya. Ama iyi ki bu çıktı. Bunun sonu hayrolacak. " dedi.

Başbakan:

"BUNLAR MI CEMAAT?"

"Buna cemaat diyemezsin. Bu cemaat değil, örgüttür." şeklinde konuşan Başbakan Erdoğan, "Cemaat hayır işi yapar. Yurtta öğrencilerin paralarını alıp eve alacaksınız, gece kaldırıp başbakana bakanlara beddua ettireceksiniz, karşı çıkanları da kapıya koyacaksınız bu mu cemaat, bu densizliktir."

"İKNA ODALARI KURDULAR"

Başbakan Erdoğan, "Bugün Kredi Yurtlar Kurumu olarak bugün yurtlara aldığımız öğrenci sayısı 811 kişidir. Bizim 27 bin 400 boş kontenjanımız var. Kredi yurtlarda doluluk oranı yüzde 92, biz aynı zamanda yurt yaptırma ve kiralamayı devam ettiriyoruz. Bu kesimin yurtlarında ikna odaları da var." dedi.

Tezgah bozulacak

"BENİM SEÇİMLERDEN KORKUM YOK"

"Benim seçim öncesi böyle bir adım atmada endişem yok, vatandaşa güvenim tam." diyen Başbakan Erdoğan, " Artık eski Türkiye yok, yeni bir Türkiye var, Yeni Türkiye'de vatandaş kendi kararlarına saygı duyulmasını istiyorlar. Ben bunlara da siyasi parti kurun dedim, artık imamlıkla alakası yok. Herşey ortada. Ben imam hatip mezunuyum birşeyler biliyorum. Pensilvanya kadar olmasam da, meleklerle ilgili öyle bir benzetme yapılıyor ki, dizilerinde öyle şeyler yapıyorlar ki insanları adeta şirke götüren tabloyu kendi televizyonlarında oynatıyorlar. Bunların vatadaşımızı ciddi anlamda rahatsız ettiğini biliyorum. Vatandaş bize ne yapacağımız konusunda soruları var."

"OY ORANIMIZ 45-50 ARALIĞINDA"

Başbakan Erdoğan, "Türkiye yerel seçim havasından çıkmış diyebilir. Genel Seçim havası var. Partimiz şu anda 45-50 aralığında bir yeri koruyor. 4 tane araştırma şirketi ile çalışıyoruz. Yerel seçim için böyle bir oy çok çok ideal bir oy. Yerel seçimde sonucu adaylar da belirliyor. Aday başarılı ise onu tercih ediyor. Belediyecilik adına hiçbirşey yapmamış olsa bile yine karşılğı olan başkanlar var, ya güler yüzlü, ya iyi ilişkileri var. Çok iyi hizmet etse de önemli olan güler yüz ve iyi ilişkilerdir. Başkanlar vatandaşa gidebilmeli ve kapısını da açık tutabilmeli." dedi.



"ANKARA'DA VE İSTANBUL'DA RAHATIZ"

Başbakan Erdoğan, "Bu seçimin bir başka önemi de var. 16 büyükşehiri 30 büyük şehire çıkardık. Bu 30 büyük şehir oy toplamı yüzde 75'e karşı gelecek. Burada dağılım çok önemli. Ak Parti ne alacak diğerleri ne alacak. İstanbul, Ankara rahatız, İzmir'de Binali bey başa baş oynuyor." dedi.

"BİNALİ YILDIRIM'A İNANIYORUM"

"İzmir'de Binali Beyin kazanacağına inanıyorum." diyen Başbakan Erdoğan, "Binali Bey yerelde projeleri ile konuşuyor. CHP'li belediye başkanının hala İzmir'e yaptığı birşey yok. Hala ilkel depolama yapıyorsa, o kişinin İzmirliye verecek birşey yok. Kentsel dönüşüm değişim nedir hala öğrenememiş. Biz kentsel dönüşümle çarpık yapılaşmayı durdurduk. Değişimi başlattık. Ankara Havayolu üzerinde bu en büyük örnektir." dedi.