Başbakan: "Paralel yapıya değil devlete güven"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki iş adamlarının paralel yapının şantajlarına boyun eğmemesi gerektiği ve devlete güvenmesi gerektiğini dile getirdi.

Giriş Tarihi 12 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2014, 02:28
Başbakan: Paralel yapıya değil devlete güven

İÇİNDEKİLER

"Bazı iş adamaları bunlarla özel ilişkilere girerse, ben bu işi nasıl çözceğim. Bana güvenmiyor da hala onlara güveniyorsa bizim yapacağımız birşey yok." diyen Başbakan Erdoğan, "Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa bu iş çözülmez. İstediği kadar tehdit olsun insanlar devletine güvenmek zorundadır. Gerekirse koruma altına alırız. Bize açıkça durumlarını anlatanlar olursa biz gerekeni yaparız." dedi.

"SEN KİMSİN TANIMIYORUM DİYORSUN"

Başbakan Erdoğan, "Hiç birşeyle ilgisi alakası olmayan insanlar 25 Aralık'ta masaya oturtulmak istendi. O işi yürüten savcının da ne olduğu ortaya çıktı. 13. Ağır Ceza'nın Meclis'i tanımaması da bunun örneğidir. HSYK bundan önce devreye girmesi gerekirdi ama girmemişti. Bu tür yerlerde olanlar bir makamın kendilerini hesaba çekeceğini düşünmezse bu ülkede düzen kurulmaz. Birisi kalkıp yasama organını tanımıyorum diyorsa bunun hesabını vermesi gerekir. Sen yasal olarak kaldırıldığın halde ben tanımam diyorsun sen kimsin." dedi.

"CHP ÖNCE KENDİNE BAKSIN"

"CHP yolsuzluktan bahsedecekse önce kendine baksın" diyen Başbakan Erdoğan, "Benim ağzımdan bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili birşey duydunuz mu. Ama bunu artık demek durumundayım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında dosyalarla yargı karşısında. Aynı olay Edirne'de vardı. Aynı olay Aydın'da var. Benzer şeyler benim belediye başkanlarım için de söz konusu. " dedi.

Tezgah bozulacakTezgah bozulacak

"MONTAJ MODA OLDU"

"Bugünlerde montaj dublaj artık moda oldu." diyen Başbakan Erdoğan, "Teknoloji hayli ileri gitmiş, buna rağmen bu montajları grup salonunda alıp dinletiyorsun, bu edep adapla ilgili. Biz bunun değerlendirmesini yapmadık. Ama gerekirse atılması gereken adımları atarız." dedi.

"EN BÜYÜK MÜCADELEMİZ YOLSUZLUKLA"

"Biz yola çıktığımızda 3Y başlığımız vardı." diyen Başbakan Erdoğan, "Yolsuzluk, Yoksulluk, yasaklar, biz bunlarla mücadele etmeseydik bu noktalara gelmezdik. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri 230 milyor dolardı, şimdi Türkiye'nin geliri 800 milyar doların üstünde. Faizler ve Gayri Safi Hasıla, enflasyon rakamları ortada." dedi.

"MUHALEFET HAYATINDA GÖRMEDİ"

"İngiltere merkezli uluslararası şeffaflık örgütü var. 2002 yılında Türkiye yolsuzlukta 65. sıradaydık. 2013'te 177 ülke arasında yapmışlar Türkiye 53. sıraya gelmişiz." şeklinde konuşan Başbakan Erdoğan, "17 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz. 26 havalimanını 52 havalimanına çıkarmışız. 76 üniversite vardı, 99 üniversite ilave etmişiz. 3. Havaalanında devletin cebinden para çıkmıyor, 20 yıl işletip devlete bırakacaklar. 3. köprü aynı durumda. şehir hastaneleri yine para vermiyoruz. Onlar inşa edecekler biz kiralayacağız. Bunları muhalefet hayatında görmedi. Biz ilaç almaya gittiğimizde o ilacı hastaneden dahi alamıyorduk." dedi.



"TÜRKİYE EKONOMİSİ ETKİLENMEZ"

Başbakan Erdoğan, "Bu olayların Türkiye'nin ekonomisini etkilemesi artık mümkün değil. Ekonominin zemini sağlam çok sert. Avrupa Birliği'nde toparlanma var, bu toparlanma ile birlikte AB'ye olan ihracatımız artacaktır. Türkiye'de istikrar ve güven var. Kendi içinde birbirine düşen bir hükümet olsaydı şimdiden tıpkı bizden önceki hükümetler gibi dağılırdı. Biz hala büyük hedeflere oynuyoruz. Ulaşımda sağlıkta olan yatırımlarla." dedi.