Cemaat'i karıştıracak ses kaydı!

Türkiye internete düşen yeni ses kayıtlarını konuşuyor... Paralel yapının bürokrasi imamının konuşması olduğu iddia edilen ses kaydına göre Fethullah Gülen, başörtüsü takmak isteyen bir valinin eşine onay vermiyor...

Giriş Tarihi 06 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 07 Mart 2014, 10:40
Cemaat’i karıştıracak ses kaydı!

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının bürokrasi üzerindeki etkisi ve yönlendirmesini ortaya koyan bir ses kaydı internete düştü.

İddiaya göre; paralel yapının bürokrasi imamı olduğu iddia edilen kişinin ses kaydının konusu, bir valinin eşinin başörtüsü takma isteği. Telefonda istek belirtiliyor ve izin isteniyor.

Emniyet imamı: Abi acele etmesin abi. Dolayısıyla aynı kıyafetle devam etsin abi
-Okey... Tamam... Aynı eskisi gibi yani
Emniyet imamı: Eski yaşantısını aynı şekilde devam ettirsin abi
-Tamam... Okey... Şimdi arıyoruz
Emniyet imamı: Tamam abi ama mevcut yaşantısından kastım da abi kıyafetine devam edecek. Bir de hani bu çok derinleşme, bulutlaşma meselesi... Normal, eskiden neyse o yani. Yani fiziki olarak mevcut eski hali devam edecek.
-Tamam... Mevcut eski hali devam edecek abi.
Emniyet imamı: Evet abi...
-Tamam okey...
Emniyet imamı: Ve dua da buyurdular abi
-Tamam İnşallah






Kayıtlardan anlaşıldığı üzere paralel yapının bürokrasi imamı, valinin eşinin talebini Fethullah Gülen'e bildiriyor ancak izin çıkmıyor. Gülen, valinin eşinin başörtü takmaması gerektiğini belirtiyor.

Ses kaydı, cemaatin 28 Şubat'ta başörtüsüne yönelik çarpık yaklaşımını bir kez daha hatırlattı. Fethullah Gülen, o dönem yaptığı açıklamalarda başörtüsünün "füruat" olduğunu iddia etmiş ve özellikle okullardaki yasak karşısında genç kızların başlarını açabileceğini cemaat mensuplarına bildirmişti.