Paralel terTiB

TİB'in içindeki paralel yapı, iş arkadaşlarına tehditler yağdırıyor. Saklı isimle atılan maillerde 'Hepiniz mahkemelerde hesap vereceksiniz ve Ergenekoncuların yanına gideceksiniz' deniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2014 Güncelleme 11 Şubat 2014, 01:11
Paralel terTiB

İÇİNDEKİLER

17 Aralık Operasyonu sonrası önemli görev değişikliklerinin yaşandığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) tehdit mailleri dolaşıyor. TİB içindeki bürokratları sayesinde bir çok kişiyi yasadışı dinleyen paralel yapı, şimdi de kendilerine prim vermeyen bürokratları tehdit etmeye başladı.

Cemaat medyası yalana doymadı!Cemaat medyası yalana doymadı!

"Deniz Vatansever" sahte ismiyle oluşturulan mail adresinden TİB bürokratlarına tehdit dolu mesajlar gönderiliyor. Gönderilen maillerde yeni başkan Ahmet Cemaleddin Çelik'i karalamaya yönelik ifadeler yer alıyor. Bürokratlara atılan bir mailde şu ifadeler dikkat çekiyor: "Türkiye'de şu anki olağanüstü durum geçicidir. Bir süre sonra yapılan tüm bu hukuksuz işler ortaya çıkacak ve sorumluları hesaba çekilecektir. Bu kurumdaki eski tüm personel değiştirilse de, işleyiş akıl edemeyeceğin yöntemlerle takip edilmektedir. Her şeyin kaydı tutulmaktadır. Ancak size bu işleri yaptıranlar işten yırtarken siz mahkemelerde hesap vereceksiniz ve bugün Ergenekoncuların bulunduğu yere gideceksiniz. Bu istihbaratçı bozması adamın oyununa sakın gelme" Yetkililer ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Cemaat, Başbakan Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti!Cemaat, Başbakan Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti!

EMNİYETE KAÇAK HAT
Türkiye'de
yasal dinlemelere uç veren TİB, 17 Aralık operasyonunun ardından TAKVİM'in haberiyle gündeme geldi. TİB'in kuruluşunda Emniyet İstihbarat Dairesi'ne yasal fiber optik hatlara paralel gizli bir hat daha çekilerek hedefteki kişilerin hukuka aykırı bir şekilde dinlendiği ortaya çıkmıştı. TİB'de paralel hat iddiasına ilişkin inceleme sürüyor. Kurumun başına kısa süre önce atanan Ahmet Cemalettin Çelik, yasadışı faaliyetlerin önüne geçmek için kurum içinde kritik atamalar yapmıştı.