Yolsuzluk

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, imar talanına imza attı. Lala Şahin Caddesi'nden geçen yol satıldı. İnşaatın ortası açık bırakıldı. Sürücüler bu koridordan geçmeye başladı. Bina bitince 'tünel' bir gecede kapatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2014 Güncelleme 03 Ocak 2014, 02:23
Yolsuzluk

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un en nezih semtlerinden biri olan Şişli'deki yapılaşma ilginç boyutlara ulaştı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün onayıyla, yola bina yapıldı. Ortaya çıkan tablo ise "yolsuzluğun" belgesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül'ün adı imar yolsuzluğuna karıştı. TAKVİM, Şişli'deki imar talanını deşifre etti. Keten İnşaat, Teşvikiye Caddesi'ndeki 8 katlı binasının son katını kaçak çıktı.

YOK BÖYLE DÜZENLEME
Belediye, skandalın ortaya çıkmasına rağmen kaçak katı yıktırmadı. Bu olayın ardından daha vahim bir gerçek patlak verdi. 2 yıl önce Şişli Belediyesi, yolların güzergahını değiştirdi. En ilginç düzenleme ise 200 yıllık geçmişi olan ve semtin kalbi durumundaki Feriköy'deki Lala Şahin Caddesi'nde yapıldı. "Düzenleme" adı altında caddenin en işlek noktasında bir parsel kuruldu. Bunu Büyükşehir Belediyesi de onayladı. Şişli Belediye Encümeni, 480 bin lira bedelle 550 metrekare bir arsa meydana getirdi.



'BÖYLE KALACAK' DEDİLER
Yolun ortasındaki arsa, ihaleyle "Ofton İnşaat"a satıldı. İnşaat yapılırken, binanın ortasından bir koridor açıldı. Böylece araçların geçişi engellenmedi. Yetkililer, vatandaşın tepkisi çekmemek için "Burada trafik akışı sürecek. Yol böyle kalacak" dedi. Ancak inşaat bitince yol bir gecede kapatıldı. Binanın çevresini dönerek yola devam eden sürücüler ise isyan etti.

HALK SİKAYETÇİ
Lala Şahin Caddesi'nde evi ve iş yeri bulunan vatandaşlar, imar skandalına tepki gösterdi. Vatandaşlar adliyeye giderek, suç duyurusunda bulundu. Yolu satan Mustafa Sarıgül ise bu icraatıyla dünya belediyecilik tarihine geçti!

iNŞAATTAN SONRA

Şişli Belediyesi'nden izin alan Ofton İnşaat, binayı tamamladıktan sonra yolu kapattı. Vatandaşlar ise binanın çevresini dönerek yola devam etmek zorunda kaldı.



FOTO-ŞOK
17 Aralık operasyonuyla gündeme gelen savcı Zekeriye Öz'ün, cemaate yakın olduğu iddia edilen Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile aynı kareye girmesi şaşkınlık yarattı. Emir Sarıgül, iddiaya göre, 2012 yılında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi maçına gitti. Sarıgül, locada savcı Zekeriya Öz ile buluştu ve ikili maçı birlikte izledi, derin bir sohbete daldı. Bu sırada objektiflere takılan Emir Sarıgül ile Zekeriya Öz'ün fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Vatandaşın fotoğrafa yorumu ise "Çok ilginç" oldu.



'UYAN TÜRKİYE'
Sosyal paylaşım sitesi Twitter, "Türkiye Gerçekleri"ne kilitlendi. "Türkiye Gerçekleri" isimli bir kullanıcı, Sarıgül hakında inanılmaz iddialarda bulundu.
Siyasetçinin, Baykal'ın kaset olayı ile ilgisi olduğunu ve DHKP-C'lilerle temasta olduğunu öne sürdü. Kullanıcı ayrıca yazdığı her şeyi belgeler ve kamera görüntüleriyle ispat edebileceğini açıklayarak, "Hodri meydan" diye konuştu.
Bu çarpıcı iddialar ise sosyal medyanın gündemine yerleşti. Vatandaşlar, konu hakkında şu tweetleri attı:

Bomba iddialar bunlar...
Uyan Türkiye!
Bu iddialar savcılar tarafından araştırılmalı.
Sarıgül'ün havası ineceğe benziyor.
Artık gitme vakti geldi...
Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.
Çare Sarıgül değil, çaresizsin adı Sarıgül.
Mustafa Sarıgül, bir aynaya bak. O zaman asıl yolsuzluğu göreceksin.
Pislikleri ortaya çıkartma zamanı. DHKP-C'ye para verdiğini biliyoruz.
Sarıgül yakında sinemalarda.
Sorulara cevap bekliyoruz.

MEVLÜT YÜKSEL