28 Şubat'ta okullarını MEB'e devretmek istemiş

Dershanelerin kapatılmak istenmesine kışkırtıcı ve kamuoyunu yanlış yönlendirici haberleriyle tepki gösteren Cemaat'in 28 Şubat döneminde okullarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmek istediği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2013, 11:54
28 Şubat’ta okullarını MEB’e devretmek istemiş

İÇİNDEKİLER

Hükümetin dershanelerin kapatılacağını açıklaması en çok Cemaati rahatsız etti. Günlerdir dershanelerin kapatılmak istenmesine karşı yayınlar yapan ve hükümetin tavrını 'darbe dönemlerinde bile böylesi yaşanmadı" şeklinde eleştiren Cemaat'in 28 Şubat döneminde ise okullarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmek istediği ortaya çıktı.

Dershanelerin kapatılmasını "eğime büyük darbe" olarak lanse eden Cemaat'e bağlı yayın kuruluşları sosyal medyada da hükümeti hedef alan kampanyalar başlattı. Fethullah Gülen ise yaptığı açıklama ile gelişmeler karşısında bağlılarını hacet namazı kılmaya davet ederek, "mümin sarsılır ama yıkılmaz" dedi.

MEB'den o habere yalanlama

28 ŞUBAT DÖNEMİNDE OKULLARI MEB'E DEVRETMEK İSTEDİ
Dershanelerin kapatılma kararına oldukça sert tepki veren Cemaat, İmam Hatip Liseli ile Kur'an kurslarının kapılarına kilit vurulduğu 28 Şubat sürecinde ise okullarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmek istedi. Fethullah Gülen, 28 Şubat döneminde, "bütün okulları Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmeye hazırım" açıklamasında bulunduğu iddia edilmişti.



YALANLANMADI
28 Şubat sürecinin en yoğun yaşandığı günlerde gazetelere yansıyan bu açıklamaya her hangi bir yalanlama gelmemişti. Gülen'in açıklaması 24.12.1997 tarihli gazetelerde yer almış ve toplumun farklı kesimlerinden farklı tepkiler almıştı. Kaynak: Rotahaber