Dershanelerin Zaman'ı doldu

Velinin cebine, öğrencinin zihnine çöken dershanelerin kapatılması için düğmeye basıldı! Zaman gazetesi ise "Eğitime büyük darbe" başlığı attı. Milli Eğitim Bakanlığı sert çıktı: "Alenen yalan, kışkırtıcı ve sistematik kampanya yürütülüyor"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2013 Güncelleme 15 Kasım 2013, 04:19
Dershanelerin Zaman’ı doldu

İÇİNDEKİLER

Siyasi ve ekonomik kulvarda yeni sayfalar açan Türkiye, eğitim alanında da düğmeye bastı. İlk olarak dershaneler gündeme alındı. Milli Eğitim Bakanlığı dershaneleri kapatmak için harekete geçerken "dershane lobisi" sahneye çıktı! Dün Zaman gazetesinin manşeti de bunun kanıtıydı! Zaman'da "Eğitime Büyük Darbe", Samanyolu Haber Kanalı'nda ise "Eğitimde Sıkı Yönetim Dönemi" başlıklı haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sert açıklamada, gazetelerin haberlerinin maksatlı ve yalan olduğu bildirildi.

A HABER'DE YALANLADI
Bakan Nabi Avcı da, dün akşam aHaber'de dershanelerin özel okula dönüşmesi aşamasında "sıkıyönetim kararları, ağır cezalar ve bir takım zecri tedbirler" alınacağı iddialarını yalanladı. Avcı, özel okula dönüşmek isteyen dershanelere arsa, bina, kredi imkanı gibi kolaylıklar sağlanacağını belirtti. Hemen özel okula dönüşemeyecek dershanelere 2 yıl açık lise statüsünde çalışma imkanı getireceklerini ifade eden Avcı, Halk Eğitim Merkezleri'nin de yeniden açılacağının müjdesini verdi.



5'TE BİRİ UYGUN
Dershanelerin kapatılması konusunun yeni ortaya çıkmış bir konu olmadığını bunun 15 yıldan beri Türkiye'nin tartıştığını ifade eden Avcı, mevcut dershanelerin 5'te birinin özel okula dönüşebilme kriterlerini taşıdığını ifade etti. Avcı, mevcut şartlarda destek alsa dahi dönüşemeyecek dershanelere ise 2 yıl açık lise statüsünde çalışma imkanı sağlayacaklarını söyledi. Avcı, "Veliler, öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar endişe etmesin. İngilizce kursları ve sürücü kursları devam edecek" dedi.

MEB BUNLARI YALANLADI!
Zaman Gazetesi, dünkü sayısında dershanelerin Türkiye'deki önemine vurgu yaptı. Askeri operasyonların önünden düşmeyen darbeyi, eğitim için kullandı. "Eğitime Büyük Darbe" başlığıyla çıkan o haberden ilginç satır başları: Dershaneleri kapatmayanlara 500 bin TL para cezası verilecek. Reklam yapanlara 1 milyon TL ceza kesilecek. Eğitim sistemi tamamen denetimsiz hale gelecek..." İşte MEB, bu iddiaları sert bir dille yalanladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AVCI MERAK EDİLEN HER ŞEYİ ANLATTI



CHP DE CEMAATE GİRDİ!
Her defasında parasız ve eşit eğitimi savunan CHP, bir anda dershaneci oldu. Özellikle cemaat etkisinde bulunan dershaneleri savundu. Oysa 2 yıl önce CHP Gençlik Kolları parası olmadığı için dershanelere gidemeyen gençlere ücretsiz kurs vermeye başlamıştı. Ancak bunu unutan CHP'li vekiller bir anda dershaneci kesildi.
İşte CHP'lilerin verdiği destek:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: Çocuklarımız dershane ile farkı kapatıp üniversite imtihanlarında şans arıyor. Kimse bu şansı çocuklarımızın elinden alamaz.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan: Dershanelerin kapatılması durumunda dağa çıkış artabilir. Amacı olmayan, iş bulamayan bir genç ne yapsın? Geçmişte biz bunları görmedik mi?
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın: CHP olarak dershanelerin kapatılmaması için elimizden geleni yapacağız.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: Dershaneler önemli bir hizmet sunuyor.