Büyük aşk!!!

Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen bu akşam evleniyor. Damatlığı, ayakkabısı ve yatağı özel hazırlanan Sultan aşkından 2 çocuk istiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2013 Güncelleme 27 Ekim 2013, 00:52
Büyük aşk!!!

İÇİNDEKİLER

2 metre 51 santimetre boyuyla dünyanın en uzun adamı olarak Guinness Rekorları Kitabın'a giren Sultan Kösen, yani dev adam bu akşam Mardin'de dünyaevine giriyor. Düğün hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, Sultan'ın 6 metreden yapılan damatlık kıyafeti ve 67 numara özel yapım ayakkabıları hazır. Mardin'in Derik ilçesi Alibey Köy, Dede Mezrası'ndaki baba evinde boyuna göre oda hazırlanan Sultan için bir mobilya firması da 3 metrelik özel yatak yaptı. 21 yaşındaki gelin Merve Dibo, 1 metre 75 santimetre boyunda. Sultan'ın ancak beline kadar yetişebiliyor. Boyu boyuna değil belki ama çiftin huyu huyuna denk.

'KALBİM DELİ GİBİ ÇARPIYOR'
"Onun gözlerine bakınca dünya duruyor sanki. Aşk böyle bir şeymiş. Kalbim deli gibi çarpıyor" diyerek duygularını anlatan Sultan Kösen, Türkçe bilmeyen gelinin hislerini de onun ağzından şöyle dile getiriyor: "Ben onu onun beni sevdiğinden çok daha çok seviyorum. İlk görüşte aşık oldum." Sık sık yurt dışına çıktığını, bu gezileri sırasında da birçok talibinin olduğunu ama onların hiçbirine Merve'ye hissettiği aşkı hissetmediğini anlatan dev adam, aşkının büyüklüğünü heyecanla anlatıyor:

KARŞILIKLI DUYGULAR
"İlk karşılaştığımızda aynı duyguları paylaştık. Yani aşkımız karşılıklı oldu. Sonunda bir aile kuracağım, sevdiğim kadınla evleneceğim için çok mutluyum, heyecanlıyım. Yerimde duramıyorum. İkimiz de en kısa zamanda çocuk sahibi olmak istiyoruz. 2 çocuk yapağız. Ama tabii benim boyumun çok uzun olması nedeniyle, hep doktor kontrolü altında olmamız gerekiyor." Bu akşam yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenen düğünde Sultan, Sarar firmasının hazırladığı özel damatlığı, Almanya'dan gelen 67 numara ayakkabıları giyecek; 3 metrelik özel tasarım yatağında yatacak.

76 CM'LiK FARK DERT DEĞiL
5 yıldır her fırsatta evlenmek istediğini dile getiren Sultan Kösen, 3 metrelik özel yapım yatağının bulunduğu odada müstakbel eşi Merve ile poz verdi. Sultan, büyük aşkını şöyle anlattı: "2 ay önce Kızıltepe'de bir akraba ziyaretinde Merve'yi gördüm. O an kalbim duracak gibi oldu. Gözlerim onun kara gözlerine adeta kilitlendi. 'Tamam. İşte evleneceğim kız' dedim. Onun gözlerinde de o aşk kıvılcımını hissettim. Duygularımız aynıydı. Aradaki 76 santimetrelik boy farkını da hiç ama hiç önemsemedik. Devlerin aşkı da boyu gibi büyük olur. Biz çok mutluyuz."

DARISI TÜM SEVENLERE
Düğün heyecanı ve aşkları gözlerinden okunan Sultan Kösen ile müstakbel eşi Merve Dibo, yatak odalarında duygularını dile getirdi. Çift, "Darısı tüm sevenlerin başına" dedi.

MARDİN'DE EV İSTİYOR
Sultan Kösen, 1.5 saatlik uzaklıktaki evinden Mardin'e gitmenin çok zor olduğunu söyledi. Bu yüzden Mardin'de bir evi olsun isteyen Sultan, "Beni dünyanın her yerinden insanlar gelip görmek istiyor. Mardin'de ev yapılırsa, bana ulaşmaları daha kolay olur" dedi. Sultan'ın menajeri Gürkan Vural da, dünyanın en uzun boylu adamına müze ev yapacaklarını belirtti.

Gül KİREKLO / Ekrem ARSLAN