Kaos kol geziyor

Gezi Adana'ya park etti! Taksim'deki gösterilere destek vermek isteyen bir grup, meydana indi. Ancak 'eylemciler' kaos planını kanıtlar gibiydi. Zira bir gösterici polise bıçak çekti. Çantalarında ise misket, sapan ve megafon ele geçirildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2013 Güncelleme 18 Haziran 2013, 01:23
Kaos kol geziyor

İÇİNDEKİLER

Taksim Gezi Parkı'nda 31 Mayıs'ta başlayan 'çevre eylemi' 20 gün devam etti! Dünya birden Türkiye'ye dikkat kesildi! Masum bir "çevre" eylemi olarak başlayan gösteriler, tansiyonu yükseltti! Ancak Gezi Parkı eyleminin arkasındaki kaos planı, derin güçleri bir kez daha gözler önüne serdi. Zira Gezi Parkı eylemi, sınır ötesi bir planın ürünüydü. Tüm bunlar bir puzzle'ın parçası gibi birbirini tamamladı.

PEKİ KİM BUNLAR?
İşte planın Anadolu'daki uzantıları da dün Adana'dan gelen görüntülerle kanıtlandı. Adana'da bir grup göstericisi Gezi Parkı'na destek vermek için yürüyüş yaptı. Göstericilerin arasında taşlı eylemlerden tanıdığımız çocuklar ve yüzü maskeli eylemciler vardı. Polis protestocularının yürüyüşüne izin vermedi. Bu sırada bir gösterici, polislere bıçak çekti. Polis yapılan müdahalenin ardından bıçak gösteren iki göstericiyle birlikte 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan göstericiler üzerinde yapılan aramalarda sapan, misket ve megafonlar bulundu.

EKİPLER UYARDI AMA
Eskişehir'de 13 gündür Espark Alışveriş Merkezi önünde süren çadır eylemine ise polis dün sabah müdahale etti. Bu sırada taş ve soda şişeleriyle karşılık veren eylemcileri, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık vererek dağıttı. Polisin olaylarda sık sık, "Aranızda vatana, bayrağa, İstiklal Marşı'na saygı duymayan provokatörler var" şeklinde uyarı yapması dikkat çekti. Olaylar sırasında polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 13 kişi, araçlarla İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.