Korkunç itiraf

Ameliyat sonrası ölümden dönen genç kız, sahte doktor Banu Altıntaş'tan şikayetçi oldu... Kendini, 'O kişi ölmedi' diye savunan Altıntaş, serbest kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 02:25
Korkunç itiraf

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da karnından aldığı yağları yüzüne enjekte ettiği 39 yaşındaki Kıymet Kaya'nın yüzünü tanınmayacak hale getirdiği için hakkında "dolandırıcılık" ve "taksirle yaralama" suçundan Bakırköy Adliyesi'nde 6 yıl hapis istenen sahte doktor Banu Altıntaş'tan şimdi de yanlış liposuction (yağ alma) ameliyatında ölümden döndüğünü iddia eden Filiz Ç. şikayetçi oldu. İddiaya göre; Filiz Ç. Bakırköy'deki Güzellik Fabrikası'ndan cilt bakımı aldı.

SANA İYİLİK YAPTIM
Kendini plastik cerrah olarak tanıtan Altıntaş, Filiz Ç.'yi liposuction ameliyatına 'yarım saatlik iş' diyerek ikna etti.4 Ocak'ta lokal anestezi olacaktı ama uyutuldu. Sadece karın yağları alınacaktı ama kolları ve bacakları kazındı. Filiz Ç. ameliyattan çıkınca neden yaptığını sordu. Altıntaş "Sana iyilik yaptım" dedi. Bir süre sonra Filiz Ç. taburcu oldu ancak evde fenalaştı. 11 Nisan'da Filiz Ç. ameliyat olduğu hastaneye gitti. Hastane, Filiz Ç.'ye epikriz raporunu vermedi. Filiz Ç. Altıntaş'a sicil numarasını sordu. Altıntaş, "Doktor değilim, profesörün yanında çalıştım, öğrendim" dedi. Filiz "Ölseydim ne olacaktı" diye sordu. Altıntaş "Ölmedin ama" yanıtı verdi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Sahte doktor ayrıca, Sağlık Bakanlığı Uzmanlık Belgesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Doktoru diplomasını internetten temin ederek üzerine ismimi yazdığını ve işyerine astığını itiraf etti. Altıntaş'ın, hala Fatih'te özel bir hastanede çalıştığı belirtildi.

BÜYÜK RİSK

Plastik ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut: Acemi ve eğitimsiz ellerde bu kadar masum bir operasyon çok tehlikeli hale gelebilir. Doktor olduğunu iddia eden kişi Filiz Ç.'nin bağırsaklarını da parçalayabilirdi.

Osman ASİLTÜRK