Deniz holding!

Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, limana demir atan tekne ve yatlara ceza yağdırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2012 Güncelleme 20 Eylül 2012, 01:11
Deniz holding!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en önemli limanlarından Göcek Limanı'nda sular durulmuyor. Mayıs ayında Türkiye'nin ilk kadın Liman Başkanı olan Nazan Ayvardı Yurt atandıktan sonra, marinalarda kışı geçirmek için gelen yerli ve yabancı tekne ve yatlara 'yük gemisi' uygulaması yaparak, demirlemesini engellediği iddia edilmişti. Yurt'un bu uygulaması ile tekne ve yatlar, Rodos Adası'na demirliyordu. Bu uygulamanın günlük kaybının ise 1 milyon dolar olduğu öne sürüldü.

USULSÜZ CEZA İDDİASI
Ancak 'Demir Lady' lakablı Nazan Ayvardı Yurt'un hiçbir kanun ve yönetmeliğe uygun olmayan bir şekilde tekne ve yatlara 'yük gemisi' muamelesi yaparak yüklü miktarlarda ceza kestiği iddia edildi. Göcek'teki Marintürk'ün sahibi Mehmet Emin Aksay, "Marinada bağlı iki tekneme 4 bin lira ceza kesti. Limandan çıkarmam için de 2 gün süre verdi. iki gün sonunda da cezaları iki katına çıkardı" diye konuştu.

CEZALARA İTİRAZ YAĞIYOR
Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün hakkında inceleme başlattığı Nazan Ayvardı Yurt'a bir darbede yat sahiplerinden geldi. Yat ve tekne sahipleri, kesilen cezaların usülsüz olduğunu belirterek Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmaya hazırlanıyor.

MEVLÜT YÜKSEL