P2 başbakanı öldürttü yerine üyesini atadı!

1978'de P2 Mason Locası'ndan emir alan Kızıl Tugaylar, İtalya Başbakanı Moro'yu öldürdü. Ülkenin yeni başbakanı ise Andreotti oldu. Yani Üstad Gelli'nin sağ kolu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2010 Güncelleme 27 Haziran 2010, 14:20
P2 başbakanı öldürttü yerine üyesini atadı!

İÇİNDEKİLER

Bombalama olayları ve suikastlarla çalkalanan İtalya, belki de en dramatik olaylarından birini 1978 yılında yaşadı. Suikast öncesi Roma'daki Amerikan Büyükelçisi, Washington'a sürekli Moro hakkında raporlar yolluyordu. Carter'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Brzezinski, İtalya Başbakanı Moro'ya Washington'a gelmemesini, çünkü kimsenin onu görmek istemediğini söylemişti.

'BANA ÖDETECEKLER'


Amerikan Büyükelçisi M.Gardner (Trilateral üyesi), 'Aldo Moro İtalyan politikasının en tehlikeli ve en bulanık insanıdır' demişti. Çünkü Moro, P2'nin isteklerini yapmıyordu. Bir hafta sonra yani 16 Mart 1978'de İtalya Başbakanı Aldo Moro, Kızıl Tugaylar örgütü tarafından kaçırıldı. Serbest bırakılacağı düşünülen Moro, P2 Mason Locası'nın emri ile öldürüldü ve cesedi bir arabanın bagajında partisinin Roma'daki merkezi yakınlarında bulundu. İngiliz gazeteci Willan, bir ülkede ne gibi oyunlar oynandığını yazdığı kitabında gözler önüne serdi. Ölmeden önce arkadaşına 'Politik çizgimi bana ödetecekler, göreceksin' diyen Moro özel gizli bilgiye sahipti. Milli Güvenlik Planı, CIA'in NATO ülkelerindeki kanadı Gladyo, uyuşturucu mafyasının hükümete baskısı vs...

GLADYO PERDE ARKASINDA

Moro öldükten sonra yerine P2 Locası'nı yöneten önemli isimlerden Giulio Andreotti geçti. İtalyan gazeteleri, Moro'nun ölümünden Gladyo'nun sorumlu olduğunun savcılık belgelerinde ortaya çıktığını yazdı. Moro'nun öldürülmesini soruşturan komisyon, 'Parti başkanının kaçırılmasının soruşturulmasında, Loca mensuplarının bu konuda sessizce geçiştirilmeyecek etkilerini' saptıyordu.

Tutuklanan Kızıl Tugay lideri Renato Curcio, Mossad tarafından eğitilmişti. Moro, terörizmin ve PCI (İtalyan Komünist Parti)'nin durumunu analiz ediyordu. Bazı gizli servislerin (CIA-İsrail Servisleri-Alman Federal Gizli Servisi BND) terörle bağlantılarını da inceliyordu. İsrail gizli servisi Mossad'ın özellikle Hıristiyan Demokrat Parti'nin Senato Başkanı Spadolini'yle iyi ilişkiler içinde olduğu düşünülüyordu.

ÇİZME'DE YOĞUN FAALİYET

P2 Mason Locası'nın Mossad destekli Kızıl Tugaylar'ı kullanarak organize ettiği, Aldo Moro'nun öldürülme olayı, İtalya'nın gerekli istikrarlı yapıyı edinmesi için attığı adımlardan birini daha durdurmuştu. Masonluk ve kontrgerillanın yoğun faaliyet gösterdiği İtalya, bu bunalımın etkisinden uzun süre kurtulamadı.
İtalyan Başbakanı Aldo Moro'nun öldürülmesine de karıştığı söylenen Abu Nidal'in, Kızıl Tugaylar ve Baader-Meinhof örgütüyle de bağlantısı olduğu da anlaşıldı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ MOSSAD'LA BAĞLANTILI
Bilgiler açıkça göstermektedir ki, tüm terör şebekeleri Mossad'la iç içedir. Bu örgütlerin birçoğu aynı zamanda Opus Dei, P2, Thule gibi localarla yani masonlarla da doğrudan bağlantılı. Belli başlı istihbarat servislerinin bağlantılarını ele aldığımızda olay daha da karmaşık bir hale gelmektedir. P2'nin bir üst kolu Monte Carlo Locası, Trapani C locası gibi mafya locaları, 20'lerin Gülü gibi darbeci Gladyatör localar da bu karanlık sistemin dişlilerinden birkaçıdır. Mossad-masonluk-gizli servisler-mafya-terör örgütleri zinciri uyuşturucudan, fuhuşa, kumardan, silah kaçakçılığına kadar kirli işler yelpazesini kontrolü altında tutmaktadır.

KADDAFİ'Yİ KURTARDI
P2 Mason Locası, Libya lideri Kaddafi'ye de bir suikast planı hazırladı. Çünkü Kaddafi'nin Libya'daki çalışmaları, P2'nin güçlenmesini engelliyordu. Plana göre, Trablus'tan Varşova'ya gidecek olan Libya lideri Kaddafi'nin uçağı düşürülecekti. O dönemde Libya, FİAT grubunun en büyük hissedarlarından biriydi. FİAT'ın Direktörü ve şirketin ortaklarından Cesare Romiti, P2'deki dostlarından suikasti öğrendi. Kaddafi'nin öldürülmesi, FİAT için büyük bir desteğin kaybolması demekti. Romiti, sağ kolunu Libya'ya Kaddafi'nin yanına gönderdi ve Varşova'ya gitmemesini aksi takdirde suikast düzenleneceği mesajını iletti. Kaddafi de, canlı yayında Varşova'ya gitmekten vazgeçtiğini açıklayınca, P2'nin suikast planı suya düştü.

2 SUİKASTTE ORTAK NOKTA
Nihat Erim, 19 Temmuz 1980 günü Dragos Deniz Kulübü'ne girmek için otomobilinden inerken öldürüldü. Türkiye, 12 Eylül askeri darbesine doğru ilerlerken Erim'in öldürülmesi bu sürece hızlandırdı. P2 Mason Locası, 1978'de Aldo Moro'nun ölüm emrini vermişti. P2'nin Türkiye uzantısının Erim suikastini planladığı ise daha sonra anlaşılacaktı. 2 yıl arayla yaşanan bu iki suikast, P2'nin dünyada nasıl güç kazandığının da bir göstergesiydi. Adeta P2 Mason Locası'nın isteklerine karşı çıkanların başına neler geleceğinin bir kanıtıydı.

'NATO'YA SAYGI' SÖZÜ OLACAKTI
İtalya'da da birçok askeri darbe girişimi yapıldı. Darbeciler yönetimi değiştirmek üzereyken, başarısız oldular. Gladyo'nun İtalya'da Soğuk Savaş dönemi boyunca izlediği "Gerilim Stratejisi" ilk defa 1964'te "Operation Solo" ismi verilen sessiz bir darbeyle General Giovanni Sosyalist bakanların hükümetten ayrılmak zorunda bırakmasıyla uygulamaya konuldu. Örgüt ikiye ayrılmış: Yarısı ortada görünen, gerektiğinde görüş açıklayan 'A Grubu', diğer yarısı ise silah temin eden, karanlık işler için militan devşiren, barınak ve sığınak hazırlayan gizli bir askerî kanat olan 'B Grubu'... "Örgüt" diyor gazeteci Willan... İtalyan siyasal tarihine 'hiçbir zaman olmamış darbe' olarak geçen Borghese girişimi, yıllar sonra konuşan Mafya babası Tommaso Buscetta ifşaatıyla doğrulandı: Darbenin komutanı televizyonlarda "NATO'ya bağlıyız ve onlara saygılıyız" cümlesiyle konuşmaya başlanacaktı.

KIŞKIRTAN DA ENGEL OLAN DA ÜSTAD GELLİ
Gazeteci Willan'a göre, darbecileri kışkırtan da girişimi son anda engelleyen de aynı kişiymiş: Licio Gelli... 'P-2' adlı Mason Locası'nın Üstad-ı Azamı, darbeye karışanların yargıyla başlarının derde girmesini büyük çapta engellemiş... P2 mensuplarının bilgilerine göre, Üstad Gelli gizli servis yöneticilerinden ve soruşturmanın şefinden sürekli olarak olup bitenlerin en son durumu hakkında bilgi alabiliyordu.

TAKVİM'DEN YEPYENİ BİR YAZI DİZİSİ... "GLADYO"

HEDEF TURGUT ÖZAL'DI

DERİN DARBELER

PAPA'YI VUR EMRi P2'DEN...

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ M16 AJANI ÇIKTI


İŞTE GLADYO'NUN PATRONU