Çat kapı komşu

Kapıda vize uygulamasının bu yıl da sürmesi, Yunan turizmcileri sevindirdi. Türk tatilciler çat kapı ada seyahati yapabilecek. Sadece Midilli’ye 40 bini aşkın Türk ziyaretçi bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2017 Güncelleme 03 Nisan 2017, 00:00
Çat kapı komşu

İÇİNDEKİLER

Yunan adalarına girişte 'kapıda vize' uygulaması bu yıl da devam edecek. Uygulamanın yenilenmesi ile Yunan turizmciler, yeni sezonda Türk turistlerden umutlu olduklarını açıkladı. Midilli Odası Başkanı Vangelis Mirsinias, vize uygulamasının 2017'de yenilenmesini olumlu bir karar olduğunu belirterek, "Yerel ekonomi için katkısı çok önemli, sezon içinde yükselişe destek veriyor. Ayrıca, Türk turistler son dakikada istedikleri zaman adayı ziyaret edebiliyor. Yunan konsolosluklarına uzakta yaşayan Türk vatandaşları için de çok iyi" dedi. Geçen yıl adayı 40 binin üzerinde Türk turistin ziyaret ettiği bilgisini paylaşan Mirsinias, şöyle konuştu: "Bu sene ne olur tahmin etmek güç, çünkü Türk ziyaretçiler de Yunanlar gibi birkaç gün önceden nereye gideceklerine karar veriyor ama bu sayının daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Adanın kuzeyindeki Petra bölgesinde yeni bir Schengen girişi açıldı. İki yeni hat bu yıl Türkiye'yi Petra Limanı'na bağlayacak. Daha çok kapı, daha çok turist getirir diye umuyoruz."

Türk turistlerin Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adalarına turizm sezonundaki seyahatlerinde 2012'den bu yana limanda vize veriliyor. Bu sezon için önceki gün başlayan uygulama, 30 Eylül'e kadar sürecek.