Dumankaya'dan satış atağı

Geçen ay satışa açılan Dumankaya Mozaik'in ilk etabındaki konutların yüzde 60'ı satıldı. Metrekaresi 3 bin 200 TL'den sunulan projede, 799 konut bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2014 Güncelleme 06 Ağustos 2014, 00:00
Dumankaya’dan satış atağı

İÇİNDEKİLER

Dumankaya İnşaat tarafından İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Dumankaya Mozaik projesinde geçen ay metrekaresi 3 bin 200 TL'den ön satışa açılan 1'nci etaptaki konutların yüzde 60'ı satıldı. Her zevke ve her tarza hitap eden farklı mimari yapıları aynı çatı altında toplayan projede, yüksek tavanlı, siyah ve beyazın öne çıktığı modern, meşe detaylarla tuğla duvarların sıkça kullanıldığı country tarzı ve İskandinav tarzı daireler satışa sunuldu. 6 farklı mahalle ve 4 farklı tip konut olarak tasarlanan proje, çevresinden soyutlanmış, tek tip bir site yaşamından çok, hareketli bir şehir yaşamı vaad ediyor. Projede, bahçe tahsisli, teras deck tahsisli konutlar ile yüksek tavanlışömineli loft konutlar olmak üzere değeri artırılmış daireler yer alıyor.

154 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
64 dönüm arazi üzerinde 3 etapta hayata geçirilecek proje içerisinde, 44 ile 208 metrekare arasında değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunuyor. 799 konut ve 1 ticari birimden oluşan Dumankaya Mozaik'te daireler 154 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projedeki, 450 metrekare büyüklüğündeki sosyal tesis içinde; fitness alanı, soyunma odaları, saunalar, hobi odası bulunuyor. Ayrıca projede çocuk havuzu da dahil olmak üzere 330 metrekare açık yüzme havuzu, güneşlenme terasları, yansıma havuzları, anfi tiyatro, aktivite-etkinlik meydanı, lavanta hasat alanları, gezinti yolları, pergolalı oturma alanları, bisiklet park alanları ve çeşitli oyun alanları mevcut. Projenin, Nisan 2017'de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Dumankaya Mozaik projesinin 2'nci ve 3'üncü etaplarının lansmanı ise, sonbaharda yüzde 15'lik fiyat artışı ile ortalama 3 bin 600 TL metrekare satış fiyatından gerçekleştirilecek.

TAPU TAMAM SIRA RUHSATTA
Kentsel dönüşümün simgesi Fikirtepe'de, İstanbul'un en büyük ofis projelerinden biri olarak hayata geçirilecek Businist Office'in tapusu alındı. Ruhsat aşamasında son sürece girilen projede, önümüzdeki 1 ay içerisinde ruhsatın alınarak inşaata başlanması planlanıyor. İnşaat sektörünün deneyimli markalarından Selimoğlu Group, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketlerinin oluşumu olan SVR Grup tarafından hayata geçirilecek projede; Kule A'da 190 adet ofis, Kule B'de 189 adet ofis, Kule C'de 14 adet ofis olmak üzere toplam 393 adet ofis bulunuyor. Ofisler, 45 metrekare ile 320 metrekare arasında değişen modülasyonlar ve mimari proje esnekliği sayesinde, kat bazında maksimum bin 250 metrekareye kadar farklı kullanım alanı alternatifleri sunuyor. Zemin katta 60 metrekare ile 380 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip, 22 adet ticari alan bulunuyor.

'BALKONLU OFİSLER SUNUYORUZ'
Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, Businist Office'in bulunduğu lokasyon itibarıyla bölgenin en değerli ticari merkezi olacağını söyleyerek, 550 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen projenin çalışanlar için hayatı kolaylaştıran çok sayıda özelliği bir arada sunduğunu ifade etti. Selimoğlu, "Projede balkonlu ofisler ile; çalışanlara verimli olduğu kadar, konforlu çalışma alanları sunacağız. Çarşı katında yer alan mağazalar ile; hem yakın çevresine, hem de üzerinde yer alan ofis katlarına hizmet verecek, dinamik ve ferah sokak dokusu tasarladık" diye konuştu.

TOKİ'DEN YAZ FIRSATI
TOKİ, 35 ilde, 137'si işyeri, 45'i konut olmak üzere 182 taşınmazı açık artırmaya çıkarıyor. İşyerleri ve dükkanlar 13 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Konutlarda yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade; işyerlerinde ise yüzde 10 peşin 240 ay vade imkanı bulunuyor. Müzayedeye katılmak isteyenlerden, taşınmazların muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olanlar için 2 bin lira, 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, 100 bin-200 bin lira arasında olanlar için 10 bin lira, 200 bin liranın üstünde olanlar için 50 bin lira teminat alınacak. Açık artırma 21 Ağustos'ta yapılacak.

MEETiNG POiNT PLAZA ÇALIŞANI DÜŞÜNÜYOR

İstanbul Kozyatağı'nda konumlanan Meeting Point Plaza, 3 ile 4.30 metre arasındaki kat yükseklikleri ile çalışanların nefes almasını sağlıyor. TNL Gayrimenkul Geliştirme'nin kiralamalarını sürdürdüğü proje, toplam 16 bin 495 metrekarelik inşaat alanında, 14 katlı 2 bloktan oluşuyor. Kiralanabilir alanın 9 bin 670 metrekare olduğu projede, metrekare kiralama fiyatı 25 dolar.

S2 İLE SATIŞ OFİSLERİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

İnşaat mühendisi Hasan Bursalıoğlu ve Burak Yangın, geliştirdikleri yeni gayrimenkul proje satış otomasyon ve CRM uygulaması S2 (Smart Sales) programını tanıttı. Program sayesinde firmalar, konut sahibi olmak isteyen müşterilerle daha etkin bir şekilde iletişim kurabiliyor. Satış görüşmeleri interaktifleşirken, öncesinde hazırlanan sorular ve sosyal medya entegrasyonu ile müşteri profili belirleniyor, kişiye en uygun müşteri temsilcisi seçilerek satış görüşmeleri başlıyor. Yazılımla ilgili Hasan Bursalıoğlu, "Doğru müşteri ile doğru temsilciyi buluşturuyoruz" dedi.

Özlem KAMER TERCANLI