Twitter'dan müjde verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2013 Güncelleme 10 Ocak 2013, 00:28
Twitter’dan müjde verdi

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu kez twitter'dan müjdeler verdi. Twitter'dan 4 milyon 400 bin kişiye müjde içeren yasayla ilgili bilgiler veren Çelik, şunları yazdı:
* Yasa ile liselerden mezun olan yaklaşık 420 bin öğrencimiz, 4 ay boyunca gelir testinden muaf tutulacak. Bu öğrencilerimizi prim ödeme yükünden kurtarıyoruz. Onların sağlık hizmeti devlet tarafından karşılanacak.
* Yasa ile sözleşmesi yapılmayan 817 İMD'nin (iş ve meslek danışmanı) sorununu çözeceğiz. 523 yeni İMD ile sözleşme yapılmasının da önünü açıyoruz.
* Emekli olduktan sonra ticari faaliyet yürüten vatandaşlarımızın, Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemelerini yapılandırıyoruz. Faizi silip ana paraya 36 ay taksit imkanı getiriyoruz. Bu kolaylıktan yaklaşık 600 bin emeklimiz yararlanacak.
* İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs gazileri ile hak sahipleri, özel hastanelerden fark ödemeden ve sevke gerek duymadan sağlık hizmeti alabilecek.
* Kendileri sigortalı olduğu halde prim borçları nedeniyle ana-babası veya çocuğu üzerinden sağlık hizmeti alanların borçlarını da affediyoruz.

Emekliler için zam ayı
Ocak, tüm emekliler için zam ayı. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu ay yüzde 4.14 zam alacak. İntibak kapsamındaki 1.9 milyonu aşkın SSK emeklisi ve 12 bin Bağ- Kur emeklisi de söz konusu artışa ek olarak intibak zammı da alacak. Zamlar maaşlara yatırılacak.