Vatikan'da yine skandal Papa Toto

İngiliz medyası, Papa Francis'in Vatikan Bank'a atadığı Battista Ricca'nın asansörde basıldığı erkeğin çok önemli biri olduğunu iddia etti... Şimdi Katolik dünyası, bu kişiyi araştırmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2013 Güncelleme 23 Temmuz 2013, 00:31
Vatikan’da yine skandal Papa Toto

İÇİNDEKİLER

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis için zor günler başladı. Vatikan skandallarının son halkası, Vatikan Bank'a atanan Battista Ricca'nın asansörde bir erkekle basılması oldu. İngiliz medyası, gündeme bomba gibi düşen bu olaya farklı bir bakış açısı getirdi. İngilizler'e göre asansörde Ricca ile yakalanan kişi son derece önemli bir Katolik. Papa Francis'e çok yakın olan bu kişinin çok ünlü bir kardinal olduğu iddialar arasında.

ERKEK SEVGİLİYE YÜKSEK MAAŞ
Vatikan konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Papa Francis'e istifasını sunan Ricca'nın psikolojik tedavi göreceği belirtildi. İtalyan medyası ise, 57 yaşındaki Ricca'nın 1999'da Uruguay Montevideo'daki Vatikan Büyükelçiliği'nde görevli iken, İsviçreli bir yüzbaşı olan eşcinsel sevgilisi Patrick Haari'yi yanına aldırdığı ve ona oda ve yüksek maaş verdiğini yazdı. Vatikan'daki güçlü "gay lobisinin" yaşanan son skandal nedeniyle zor durumda kaldığı iddia edildi.

2 MİLYAR $ TAZMİNAT
Sivil toplum kuruluşlarının tahminlerine göre Vatikan bugüne kadar mağdurlara en az 2 milyar dolar tazminat ya da sus payı ödedi. Üstelik sivil mahkemelerde süren davaların sayısı 4 bini aştı. Bu nedenle Vatikan'ın yüz milyonlarca dolar daha tazminat ödeyeceği kesin gibi. Vatikan'da artan yolsuzluk da, vücudu saran kanser hücreleri gibi. Bugüne kadar alınan birçok önlem hiçbir işe yaramadı. Hatta yolsuzluğu önlemek için seçilen kişilerin de bu ağ içine düştüğü görüldü.

PAPA'NIN SESSİZLİĞİ
Papa Francis, yaşanan son skandal nedeniyle sessiz kalmayı tercih etti.