Bilim adamları "kuru su" üretti

Su ve kuruluk çok zıt terimler gibi gelse de, bilim adamları "kuru su" üretti.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2010, 02:36
Bilim adamları kuru su üretti

İÇİNDEKİLER

İngiliz Telegraph'ın haberine göre, bilim dünyasında yeni kapılar açacak olan "kuru su" yapı olarak pudra şekere benziyor ve kimyasalların kullanılma yöntemini tamamıyla değiştiriyor.

"Kuru su"yun her partikülü, silika kumuyla kaplı su damlacıkları içeriyor. Yani, "kuru su"yun aslında yüzde 95'i "ıslak" sudan oluşuyor.

Bilim insanları, kuru suyun, karbondioksidi normal sudan üç kat daha iyi absorbe ettiğini belirtiyor ve küresel ısınmayla mücadelede kullanılabileceğine inanıyor.

Kuru suyun ayrıca metan gazının depolanması ve doğal gazın enerji kaynağı olarak kullanılma potansiyelinin artırılmasına da fayda sağlayabileceği belirtiliyor.

Liverpool Üniversitesi'nden Dr. Ben Carter Boston'daki 204'ıncı Amerikan Kimya Topluluğu Ulusal Toplantısı'nda sunduğu "kuru su" çalışmasında, "kuru su" kullanımının, küresel ısınma ve sera gazı salınımına karşı verilen mücadeleye destek olacağını, sanayide kullanılmaya başlandığında önemli enerji tasarrufuna da katkıda bulunacağını ve bilim dünyasında büyük dalgalanmaya neden olacağını söyledi.